KPNQwest NV


- PERSBERICHT -

Hoofddorp, 21 maart 2001

KPNQWEST EN MICROSOFT SLAAN HANDEN INEEN MET NIEUWE DIENST: MANAGED EXCHANGE SERVICES

· Aanbod van hosted messaging en collaboration applications in 15 landen: marktwaarde $ 600 miljoen
· Naadloze interconnectie met Qwest's MES aanbod in Noord Amerika
· Hosted messaging en collaborative services zorgen voor 40% kostenreductie
· Markt voor Apllication Infrastructure Provider geschat op EUR 2.4 miljoen in 2004
Vandaag lanceren KPNQwest en Microsoft de gezamenlijke nieuwe dienst Managed Exchanged Services (MES) door heel Europa. De dienst wordt aangeboden via KPNQwest's Application Infrastructure Provider (AIP) platform. Beide partijen zien dit als de eerste stap naar een omvangrijk aanbod van value-added diensten voor zowel mobiele telefonie als andere unified messaging platforms over het pan-Europese glasvezelnetwerk van KPNQwest.

Managed Excange Services (MES) wordt volledig beheerd en gehost in het beveiligde CyberCentre in Munchen. Van daaruit wordt het uitgerold door heel Europa. Klanten beschikken hiermee over één krachtig netwerk, met ongeëvenaarde bandbreedte voor de inzet van MES-oplossingen en over een verbinding met 15 landen via het EuroRingstm netwerk. De meerwaarde van de dienst wordt vergroot door de verbinding met Qwest's infrastructuur in meer dan 150 steden in de Verenigde Staten. Hierdoor ontstaat een gestroomlijnde, transatlantische interconnectie en netwerk interoperabiliteit. Het kwaliteitsniveau voor zowel Europese, Amerikaanse als wereldwijde klanten neemt hiermee beduidend toe.

Het MES aanbod stelt klanten in staat om informatie te creëren, op te slaan en te delen middels een zeer flexibele en schaalbare architectuur, afhankelijk van de omvang en vereisten van de organisatie. Het Microsoft Certified personeel ondersteunt de klant in het optimaliseren van processen en efficiëntie, en het toegankelijk maken van hun corporate informatie waar dan ook. De MES dienst is passend voor elk bedrijf, variërend van het midden- en kleinbedrijf tot grote multinationals. De integrale aanpak verbetert het communicatienetwerk, ondersteunt projectspecifieke werkomgevingen, kennismanagement en informatie uitwisseling.

"Het is boeiend om samen met KPNQwest te werken en hun klanten wereldwijd oplossingen te bieden gebaseerd op de vooruitstrevende .NET technologie van Microsof," aldus Pieter Knook, Vice President, Network Service Providers van Microsoft Corporation. "Deze deal is voor KPNQwest van groot belang, zijnde een grote stap richting het op een lijn brengen met en het optimaliseren van ons netwerk met de infrastructuur van Qwest in Noord Amerika," meent Rhett Williams, Chief Marketing Officer bij KPNQwest.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (