Gemeente Leek

Persinfo gemeente Leek, 14 mrt 2001

afdeling Bestuurscontacten
tel. 0594 - 551569
fax. 0594 - 517512
E-mail info@leek.nl
Internet http://www.leek.nl.

RAADSVERGADERING VOOR LEERLINGEN

De raadsvergadering voor leerlingen wordt dit jaar gehouden op woensdag 21 maart a.s. in scholengemeenschap De Borgen aan de Waezenburglaan in Leek. De raadsvergadering begint om 19.00 uur en vindt plaats in de kantine van de Oldeborg.
De agendapunten zijn:

- Opening;

- Spreekrecht burgers;

- De leerling en zijn omgeving in cultuur-historisch perspectief;
- Rondvraag.

Voorgesteld zal worden een bedrag van 10.000 gulden beschikbaar te stellen voor een project over het cultuur-historisch perspectief van de eigen (school)omgeving. Voorgesteld wordt de leerlingen een studie van hun eigen (school)omgeving van vroeger en nu te laten maken. Naar aanleiding van deze studie kunnen de leerlingen komen tot een invulling van en waardering voor het landschap waarin ze leven. De heer G. Hadders van de Historische Kring Leek e.o. zal in overleg met de diverse scholen in de gemeente gestalte geven aan dit project en een coördineren de rol vervullen in de ontwikkeling ervan.

Het project bestaat uit de volgende onderdelen:
- introductie van het onderwerp in de diverse schoolteams;
- studie van de school en zijn omgeving in verleden, heden en toekomst;

- ontwikkelen van een cd-rom op schoolniveau met behulp van digitale camera's;

- uitwisseling van studies met behulp van het internet (kindersite van de gemeente Leek).

Na de raadsvergadering zal burgemeester S. de Jong prijzen uitreiken aan de winnende groepjes van de puzzel-speurtocht in het gemeentehuis, waaraan de leerlingen in januari hebben deelge- nomen. Vervolgens vindt een nagesprek plaats tussen de raadsleden en de leerlingen in diverse lokalen van de school. In totaal zullen ongeveer 250 leerlingen van 12 basisscholen de raadsver gadering bezoeken.