Feyenoord Supportersvereniging professionaliseert

Eind jaren 80 telde de Feyenoord Supportersvereniging een kleine 1.800 leden. Inmiddels zijn dat er zo'n 40.000. De enorme groei van de vereniging, maar ook de veranderingen in de voetbalwereld hebben het bestuur doen besluiten een reorganisatie door te voeren.

"De tijd dat je op zondagmiddag voor een paar gulden naar het stadion ging ligt definitief achter ons. De voetbalwereld professionaliseert en commercialiseert. In dat proces raakt de rol van de voetbalsupporter steeds verder ondergesneeuwd. Een ontwikkeling die ons ernstige zorgen baart. De behoefte aan een grote en krachtige belangenorganisatie wordt daarom steeds groter" aldus Willem Veenman, voorzitter van de Feyenoord Supportersvereniging.

"Om aan te kunnen haken moeten we dus met onze tijd meegaan. Dat kan alleen wanneer ook binnen de supportersvereniging professioneel te werk wordt gegaan. Anderhalf jaar geleden hebben we reeds een full-time manager supportersbeleid in dienst genomen. Binnen nu en een jaar moet het bestuur zich alleen nog bezig houden met beleidsmatige zaken, gericht op de toekomst, maar vooral: gericht op de bewaking van het Feyenoord-gevoel. De uitvoering van het beleid komt te liggen bij een aantal coördinatoren, allen verantwoordelijk voor een bepaald deelgebied binnen de vereniging. Daarnaast zal naar verwachting medio mei een tweede werknemer in vaste dienst worden genomen die zich gaat bezighouden met de externe communicatie, waarbij internet een voorname rol zal spelen"

"Belangrijkste doelstelling van de reorganisatie is het verbeteren van de positie van de Feyenoord-supporter" aldus Veenman. De mensen die Feyenoord wekelijks op de tribune steunen, de club tot in alle uithoeken van de wereld ondersteunen, maar ook zij die overal in het land een goed gevoel bij Feyenoord hebben vormen Het Legioen waaraan Feyenoord haar status te danken heeft. Aan ons de taak om het belang van al die mensen waar mogelijk te behartigen. Daarvoor zijn veranderingen en investeringen nodig. Iets waar Het Legioen recht op heeft!"