SUNGARD

ABP Investments kiest SunGards Decalog om STP te leveren

ABP Investments kiest SunGards Decalog om STP te leveren aan een van 's werelds grootste pensioenfondsen

New York - SunGard Investment Management Systems, een werkmaatschappij van SunGard (NYSE: SDS), maakte vandaag bekend dat ABP Investments uit Nederland, de vermogensbeheerdivisie van Stichting Pensioenfonds ABP, SunGards Decalog heeft uitgekozen voor de verwerking. SunGard Investment Management Systems is een toonaangevende internationale provider van softwareoplossingen voor beleggingsmanagement voor activiteiten van front-, middle- en back-offices van internationale vermogensbeheerbedrijven. Decalog biedt beslissingsondersteuning, naleving, prestatiemeting en toerekening, en helpt handelsafdelingen de werkstroom efficiënter te verwerken.

Met meer dan EURO 150 miljard onder beheer behoort ABP tot .s werelds grootste pensioenfondsen. ABP Investments begon onlangs te werken in een multi-client omgeving. De ambitieuze beleggingsstrategie van de onderneming heeft geresulteerd in een aanzienlijke groei van vermogen en alternatieve beleggingen en kredieten en voortgaande internationalisatie van haar portefeuillebeheer. De behoefte om het informatiesysteem te optimaliseren is een van de belangrijkste evolutionaire strategieën van het ABP geworden.

ABP Investments heeft de volledige suite van Decalog uitgekozen voor implementatie in Heerlen en in Amsterdam om nog meer naleving en zekerheid te bereiken. ABP zal Decalog integreren met de architectuur van het bestaande informatiesysteem door portefeuillebeheer en handelsoplossing te koppelen aan haar software voor back-office en risicomanagement.

Dhr. Rob Bauer, project manager front-office van ABP Investments, gaf als commentaar: 'Wij zien onze samenwerking met SunGard als een langlopend project. Het is ons doel om Decalog te integreren in onze systeemarchitectuur om zo een rechtstreekse verwerking te bereiken. We hadden een front-office systeem nodig om de implementatie te ondersteunen van onze ambitieuze beleggingsstrategie. Na een strenge selectieprocedure en functionele tests, bleek Decalog een systeem te bieden dat het beste onze eisen beantwoordde. We wilden geen uitbreiding van allerlei front-office pakketten en we hadden een combinatie nodig van portefeuillebeheer, order management, naleving, handel- en prestatiemeting en toerekening. Decalog ondersteunt ook een scala aan instrumenten.'

Harold Finders, voorzitter van de Decalog bedrijfsunit en algemeen directeur van SunGard Investment Management Systems, Europa, zei: 'We zijn erg blij dat we met ABP Investments gaan samenwerken. Onze filosofie is het leveren van oplossingen waarmee onze cliënten hun verwerkingsefficiency kunnen vergroten en ook ondersteuning bij hun toekomstige groei. Dit nieuwe contract met ABP Investments markeert ook het debuut van Decalog in Nederland, een land met 's werelds hoogst ontwikkelde pensioenfondsindustrie.'

ABP Investments

ABP Investments is de in-house vermogensbeheerder van alle beleggingen van ABP. ABP is het pensioenfonds voor ambtenaren in overheidsdienst en het onderwijs in Nederland. Met een beheerd vermogen van 150 miljard euro tegen het eind van 1999 is ABP een van de grootste pensioenfondsen ter wereld. Het vermogen representeert ongeveer 35% van het totaalvermogen in Nederlandse pensioenfondsen, en het ABP heeft ongeveer 2,2 miljoen deelnemers en gepensioneerden (bijv.: overheid, onderwijs, universiteiten, politie en brandweer). Tegen het eind van 1999 bestond het mengfonds van ABP uit 52% vastrentende waarden, 40% aandelen en 8% onroerend goed. Het strategische doel van ABP is het beleggingsrendement te verhogen door een vermindering van vastrentende waarden ten gunste van aandelen en een verzwaring van de portefeuille van lange termijn complexe producten zoals: gestructureerde financiën, bedrijfsobligaties, hypotheekportefeuilles en alternatieve beleggingen.

Meer dan eenderde van het vermogen wordt belegd buiten Europa en het gehele vermogen wordt beheerd door ABP Investments. Men richt zich op internationaal beheerde portefeuilles en streeft strategische partnerschappen na. Externe managers worden aangetrokken voor specialistische mandaten en innovatieve beleggingen. Het hoofdkantoor van ABP staat in Heerlen (Nederland) en ABP Investments is gevestigd in Amsterdam en New York.

SunGard Investment Management Systems

SunGard Investment Management Systems biedt in-house en ASP oplossingen voor de inkoopkant van de beleggingsmanagement-markt voor handel, portefeuillebeheer, naleving, verantwoording en verslaglegging van beleggingen, particulier bankieren, prestatiemeting en toerekeningtoepassingen. Deze producten ondersteunen uitgebreide rechtstreekse verwerking vanaf het begin van de handel tot de uitvoering, met gebruikmaking van voor de klant geselecteerde makelaars, tot en met administratie en rapportage aan de klant. De oplossingen van SunGard Investment Management Systems ondersteunen de complexe behoeften van vele grote financiële dienstverleners wereldwijd, en zijn goed voor een totaal vermogen van meer dan USD 6 biljoen die dagelijks verwerkt wordt op basisvan deze oplossingen. Bezoek http://www.investment.sungard.com

SunGard

SunGard (NYSE: SDS) is een wereldwijd marktleider in geïntegreerde IT-oplossingen en eProcessing voor de financiële dienstverlening. SunGard is ook de pionier en belangrijkste leverancier van infrastructuur met hoge beschikbaarheidgraad voor bedrijfscontinuïteit. SunGard heeft meer dan 10.000 klanten verdeeld over 50 landen, waaronder 47 van de 50 grootste financiële dienstverleners ter wereld, en een jaarlijkse winst van ruim USD 1 miljard. Bezoek SunGard op http://www.sungard.com.

Informatie over handelsmerken: SunGard, het SunGard logo en Decalog zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van SunGard Data Systems Inc. of haar dochterondernemingen in de VS en andere landen. Alle overige handelsnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Clementine Deniel van SunGard Investment Management Systems, +1 212-705-0865,
of fax, +1 212-527-2930, clementine.deniel@sungard.com Website: http://www.sungard.com

21 mrt 01 09:19