AVANTIUM TECHNOLOGIES

Avantium en GSE systems voltooien acquisitie van GSE activa

Amsterdam - Avantium, een besloten technologiebedrijf dat gebruik maakt van high-speed experimentation and simulation (HSE&E) technologieën in productontwikkeling en proceschemie, heeft bepaalde activa van GSE's VirtualPlant verworven. De transactie omvat rechten van intellectueel eigendom, de dienstverbanden van het kaderpersoneel, het eigendom van gevestigde softwareproducten zoals BatchCad en BatchWizard, en, bovendien, nieuwe softwareproducten die momenteel door GSE tezamen met Avantium worden ontwikkeld, dit alles voor een niet bekendgemaakt aantal aandelen.

GSE en Avantium hebben al meer dan een jaar samengewerkt en zijn tot de slotsom gekomen dat een combinatie van de relevante belangen van de twee vennootschappen een toename van het potentieel van beide organisaties betekent.

'Wij zijn zeer verheugd dat deze transactie met GSE heeft plaatsgevonden waardoor wij in staat zullen zijn om de ontwikkeling van de informatica-, automatiserings- en simulatiesoftware te versnellen met ons krachtige high speed experimentation technologieplatform.' verklaarde Dr. Ian E. Maxwell, CEO van Avantium International. 'Dit zal de aandeelhouders, de strategische partners en de klanten van Avantium toegang verschaffen tot een unieke R&D capaciteit voor ontdekkingen en schaalvergroting.'

Avantium heeft geavanceerde hardware en software gebruikt om meerdere parallelexperimenten uit te voeren om snel optimale processen en nieuwe producten voor de farmaceutische en chemische industrie te ontdekken. Door middel van een combinatie van de beste vaardigheden in biocatalyse, heterogene catalyse, homogene catalyse, informatica en processtimulatie, heeft Avantium een krachtig technologieplatform in dit opwindende nieuwe gebied van technologie geschapen.

Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor en laboratoria in Amsterdam, uitgerust met de laatste generatie van hoge-doorvoer technologie en informaticasoftware (micro-reactor technologie, ultra hoge snelheidsmeettechnieken, geavanceerde catalyst library synthese, databeheer en simulatiesoftware). Het laboratorium in Amsterdam is in staat om snel procesomstandigheden en opschalingsprocessen te screenen en biedt diensten aan klanten in de farmaceutische en chemische industrie.

De basis van de softwaregroep die van GSE Systems is verworven zal gesitueerd blijven in Columbia, Maryland en Hexham, Northumberland. De teams zijn actief in de ontwikkeling van VirtualLab en VirtualPlant software als partners van Avantium Technologies in Amsterdam en zullen licenties met betrekking tot de softwareproducten verlenen aan klanten in de farmaceutische en chemische industrie. Graeme Purdy, de huidige Chief Operating Officer van Avantium, is benoemd als interim CEO van Avantium Technologies (US) Inc.

De aandeelhouders van Avantium zijn vooraanstaande internationale chemische en farmaceutische bedrijven (Shell International Chemicals, WR Grace, GlaxoSmithKline, Akzo Nobel Chemicals en Pfizer), GSE Sytems, drie risicokapitaal-participatiemaatschappijen (S.R. One, NIB Capital en Fondsen beheerd door Generics Asset Management) en drie Nederlandse universiteiten (Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven en de Universiteit Twente).

Aanvullende informatie kan uitsluitend verkregen worden via:

Avantium Technologies, Amsterdam, Petra Doelman (petra.doelman@avantium.nl) www.avantium.nl

21 mrt 01 09:25