Tiscali

Persbericht

INTERXION LANCEERT DATA-CONNECT, EERSTE MANAGED CONNECTIVITY SERVICE BINNEN INTERNET EXHANGEE CENTERS

Amsterdam, 21 maart 2001 - Interxion Holding N.V. ("Interxion") introduceert vandaag haar eerste managed connectivity service: Data-Connect. Deze service geeft de Interxion klanten de mogelijkheid om binnen de Internet Exchange Centers T (IECs) op een betrouwbare en kostefficiënte manier verbindingen te leggen en dataverkeer uit te wisselen.

Data-Connect biedt grote voordelen aan de klanten en partners van Interxion. Het stelt hen in staat via de managed connectivity service op vrijwel onbeperkte schaal met real-time kwaliteitsmontoring van hoogwaardige data uit te wisselen.

De Data-Connect dienst versterkt het pan-Europese leiderschap van Interxion op het gebied van onafhankelijke en hoogwaardige Internet Exchange Centers en als leverancier van managed connectivity. Data-Connect, de eerste managed connectivity dienst van Interxion is beschikbaar in alle twaalf landen waar Interxion operationeel is. "Data-Connect is de lijm die onze klanten virtueel bindt en die de waarde van ons bedrijf onderstreept", zegt Bart van den Dries, oprichter en CEO van Interxion.

Met de Data-Connect service kunnen de klanten van Interxion en hun aanbieders of partners verkeer uitwisselen op basis van een simpele fysieke verbinding naar een virtueel lokaal area netwerk (VLAN). Deze dienst maakt het mogelijk om optimale voordelen te behalen uit het Interxion klanten bestand, bestaande uit ISPs, ASPs, content providers, hosting providers en met name de Internet exchanges.

Interxion's Data-Connect wordt aangeboden op het technische platform gevormd door de Black Diamond Ethernet switch van Extreme Networks. Bovendien zal Interxion de software van Extreme gebruiken voor het beheer van voorzieningen en voorraden. "Interxion zal als een Turbo Charged Provider als geen ander de hoogste kwaliteit, betrouwbaarheid en functionaliteit van de Extreme architectuur aan haar klanten kunnen bieden" licht Bart Tillmans, Marketing Directeur Europa, Midden Oosten en Azie van Extreme Networks toe.

Over Interxion:
Interxion (hoofdkantoor in Amsterdam) is toonaangevend in de ontwikkeling en het beheer van een groeiend aantal onafhankelijke Internet Exchange centersT (IECs) in Europa. Deze IECs zijn verbonden met de belangrijkste nationale en internationale telecom carriers en met verschillende Europese Internet Exchanges.

Interxion biedt een snel groeiende portfolio van diensten die van belang zijn voor het behouden en uitbreiden van de internet infrastructuur van hun klanten: Interxion Equipment Housing, Interxion Hosting en Storage, Interxion Connectivity en Interxion Consultancy Services. Interxion brengt binnen de IECs internet gerelateerde ondernemingen bij elkaar en creëert samenwerkingsverbanden om de zakelijke mogelijkheden van het internet optimaal te benutten, ideeën uit te wisselen en intensief samen te werken. Interxion is een Extreme Turbo Charged Provider.

Op dit moment heeft Interxion IECs in Amsterdam, Brussel, Dublin, Dusseldorf, Frankfurt, Kopenhagen, Londen, Madrid, Parijs, Stockholm, Wenen en Zurich. Het komende half jaar worden IECs in Dublin, Hilversum, Munchen en Milaan geopend.