- PERSBERICHT -

SIENNAX EERSTE EUROPESE ASP IN INTEL'S CHANNEL-PROGRAMMA VOOR APPLICATION

SERVICE PROVIDERS
Bedrijven werken samen om e-business oplossingen in te zetten op Intel-architectuur

AMSTERDAM, 21 maart 2001 - Siennax International BV, de gerenommeerde pure-play Application Service Provider (ASP), maakt vandaag bekend dat het als eerste Europese ASP deelneemt aan het Application Service Provider Channel Program van Intel. Dit is een internationaal ASP-channelinitiatief dat de beste ASP's in Noord-Amerika, Europa en Azië mogelijkheden biedt voor training, matchmaking, gezamenlijke marketing en toegang geeft tot diverse bronnen om een snelle adoptie van Intel-architectuur te bevorderen.

"Siennax is er trots op om de eerste zijn van de groep zeer goede Europese ASP's die deel zullen nemen aan Intel's ASP Channel programma. De toekomst van de ASP-markt is afhankelijk van goede betrekkingen met belangrijke hardware- en softwareleveranciers. Met dit programma heeft Intel een uitstekend raamwerk voor samenwerking opgezet," aldus Frits Veltink, Chief Relations Officer bij Siennax International.

Intel en Siennax hebben een samenwerkingsnota ondertekend, waarin is vastgelegd hoe beide bedrijven zich voor het programma zullen inzetten. In de nota staat ook een algemene overeenkomst om samen te werken bij het inzetten van applicaties en oplossingen, van de front-end tot het datacenter.

"ASP's zullen veel invloed hebben op het ontwikkelen en installeren van de volgende generatie op internet gebaseerde e-business oplossingen," vertelt John Davies, vice-president van de Solution's Channel Group van Intel. "Het is uitermate belangrijk dat Intel nauw samenwerkt met deze belangrijke groep in de industrie om betrouwbare, schaalbare, veilige en rendabele oplossingen op Intel-architectuur mogelijk te maken."

Intel is in februari 2001 met het ASP-programma begonnen om samen met toonaangevende ASP's e-commerce oplossingen te leveren aan grote en kleine bedrijven die willen beginnen met zakendoen op internet. Het ASP-programma van Intel bouwt verder op de eerdere successen die het bedrijf heeft gehad bij het samenwerken met ISP's en Web-integrators.

Het ASP-programma van Intel biedt deelnemers voordelen op het gebied van marketing en zakelijke ontwikkeling, deelname aan seminars en industriële evenementen, en vermelding in productcatalogi en op de website "e-Business Center" van Intel. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor matchmaking tussen meerdere leveranciers, inclusief OEM's, onafhankelijke softwareaanbieders, ISP's en andere leden van het Intel e-Business Network, een wereldwijde gemeenschap van marktleiders die e-business oplossingen bouwen op basis van Intel-architectuur. Het ASP-programma van Intel vormt voor deelnemers tevens een kanaal om zakelijke financiering aan te vragen bij Intel Capital, de strategische investeringsgroep van Intel.

"Intel heeft dankzij reseller-programma's de beschikking over een netwerk van tienduizenden dealers in de gehele wereld, en relaties met duizenden Solution Providers," aldus Davies. "En nu de wereld snel overschakelt op e-business oplossingen, vergroten we de waarde van dit netwerk door er ASP's aan toe te voegen. De leden van het netwerk beschikken hiermee over belangrijke mogelijkheden voor het uitwisselen van technische informatie, het realiseren van zakelijke ontwikkelingen en het creëren van vraag."

Siennax International
Siennax is een gerenommeerde pure-play Application Service Provider (ASP) met een duidelijke focus: hosting van applicaties aan zakelijke gebruikers op geografisch verspreide locaties. Siennax levert volgens het one-to-many model verschillende applicaties via het internet. Deze applicaties zijn standaard, maar kunnen op ook maat gemaakt worden. Klanten kunnen via één URL gebruik maken van applicaties, ongeacht de verbinding, de locatie of het apparaat waarmee ze dat doen. Op deze manier kunnen bedrijfsprocessen sneller en efficiënter gemaakt worden, terwijl tegelijkertijd het 'total cost of computing ownership' verlaagd wordt. Siennax' portfolio omvat standaardapplicaties zoals beveiligde e-mail, intranet, extranet, e-commerce, e-learning, e-CRM, kennismanagement en documentmanagementapplicaties. Deze web-based applicaties zijn toegankelijk voor klanten via het internet en via het Wireless Application Protocol (WAP). Siennax heeft partnerovereenkomsten met onder meer Microsoft, IBM/Lotus, Sun-Netscape, Oracle, SABA, Scope, Zapwerk en Documentum. Voor meer informatie, zie www.siennax.nl.

Siennax is in mei 1998 opgericht en is een besloten vennootschap in handen van het management, de medewerkers, Twinning, Prime Technology Ventures en HGP. Het hoofdkantoor van Siennax is gevestigd in Amstelveen. Siennax heeft daarnaast kantoren in Enschede en Eindhoven, en Duitse kantoren in Kassel, Hamburg, Düsseldorf en München.

Meer informatie over het Intel ASP Channel programma vindt u op: http://channel.intel.com/business/ebiznetwork/

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ezra van Tiel
Applied Communications
Tel: 020 531 3738
ezra@appliedcom.com
www.appliedcom.com