ST. NATIONALE BOOMFEESTDAG

Grootste viering Boomfeestdag ooit

Persbericht

In Tilburg grootste Boomfeestviering in de geschiedenis met 2000 kinderen en BoomAid-lied!

Woensdag 21 maart 2001: de 45e Boomfeestdag in heel Nederland. De grootste en meest spectaculaire Nationale Viering uit de geschiedenis vindt plaats in Tilburg, in het Noorderbos, van 9.15 uur tot 12.15 uur. Er komen 2000 kinderen en ruim 20 bekende Nederlandse artiesten. die voor het eerst het BoomAid-lied .Nu of Nooit. voor STOP AIDS NOW! ten gehore gaan brengen. Het eerste exemplaar van de gemaakte Cd-single krijgt Jantje Steenis, een HIV-geïnfecteerde jongen van 9.

Er worden deze dag in Tilburg meer dan 20.000 bomen geplant door kinderen, artiesten, Staatssecretaris Faber, Boomfeestdag-voorzitter Braks (tevens beoogd voorzitter Eerste Kamer), C.d.K. Houben en burgemeester Stekelenburg met 7 collega.s uit de omgeving. Het zal voor de eerste keer in de Boomfeest-geschiedenis zijn, dat inwoners van Tilburg ook een boom kunnen planten. Dit laatste gebeurt vanaf 13.00 uur.

Een deel van het Noorderbos is omgetoverd tot een educatieve GroenMarkt waar instellingen, organisaties en bedrijven hun .groene.- producten en diensten presenteren op kindvriendelijke én -aansprekende wijze.

In de nieuwe tent van Circus Althoff presenteert mediatrice Sandra Reemer het binnenprogramma; met Bart Bosch en Hans Klok. Deze laatste geeft een wervelende show rondom het Boomfeest-thema Bomen&Wonen met een zeer spectaculair slot!! Tevens is onderdeel een optreden van basisschool de Wegwijzer met 40 kinderen die een prachtige Afrikaans/Zuid-Amerikaanse dans uitvoeren begeleid door percussiegroep Caramba!, ook uit Tilburg.

Bart Bosch zal met ruim 20 collega.s (.) het lied .Nu of Nooit. zingen, geschreven door Tilburger Guus Meeuwis en Han Kooreneef. Het lied en het planten van de bomen door de 2000 kinderen is onderdeel van de actie BoomAid! een initiatief van zanger/presentator Bart Bosch en Stichting Nationale Boomfeestdag. De opbrengst van .Nu of Nooit. gaat naar .STOP AIDS NOW! voor onderzoek naar een aids-vaccin. Kinderen adopteren de bomen die zij planten op de Boomfeestdag om hun leeftijds-genootjes in ontwikkelingslanden te helpen. Een nieuwe boom planten symboliseert namelijk een gezonde leefbare toekomst. Een toekomst die in grote delen van de wereld wordt bedreigd. Door AIDS. Daarom werkt de Boomfeestdag dit jaar samen met STOP AIDS NOW!. De kinderen én de artiesten zullen op deze Boomfeestdag een wensboom met honderden wensen voor een gezonde toekomst onthullen.

De Boomfeestdag wordt mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer, Stichting Doen,
Siemens en Van den Berk-boomkwekerijen
De 7 burgemeesters die samen met Burgemeester Stekelenburg gaan planten zijn van de aangrenzende gemeenten Dongen, Oisterwijk, Gilze Rijen, Waalwijk, Loon op Zand, Goirle en Hilvarenbeek. Hun planten symboliseert de gezamenlijke gemeentelijke inzet voor een gezonde natuur, een natuur die geen stadsgrenzen kent!

Een zeer speciale gast is Jantje Steenis uit Zoelen, 9 jaar en HIV-geïnfecteerd vanaf zijn geboorte. Hij zal de eerste CD van .Nu of Nooit. in ontvangst nemen uit handen van Peter Derksen (directeur Stichting Nationale Boomfeestdag) én een boom planten met Peter van Rooijen, (directeur van het Aids Fonds). Een boom voor een gezonde toekomst, die, als er geen goed medicijn voor hem gevonden wordt, voor Jantje toch onzeker blijft,! De wens die hij in de boom gaat hangen is dat hij hoopt dat er snel een medicijn tegen Aids wordt gevonden!!!

Vanaf 1957 zijn er door de schooljeugd bijna 11 miljoen bomen en struiken geplant. Aanstaande woensdag wordt door meer dan 130.000 kinderen in meer dan 400 gemeenten (80 %) weer driftig geplant (ook op terreinen van Staatsbosbeheer en de Provinciale Landschappen), gezongen en gefeest: kortom een geweldige bijdrage geleverd aan een steeds groener en gezonder Nederland.

(.) De artiesten die .Nu of Nooit. zingen op de Boomfeestdag (onder voorbehoud):
Willeke Alberti, Vivian Boelen, Marit van Bohemen, Bart Bosch, Carlo en Ron Boszhard, Marga Bult, Gerard Joling, Hans Klok, Mariska van Kolck, Maggie MacNeal, Vera Mann, Irene Moors, Tony Neef, Brigitte Nijman, Sandra Reemer, Leonie Sazias, Rene Schuman, Bassie, Laura Vlasblom, en Hennie Huisman.

Routebeschrijving
vanuit de richting Rotterdam/Breda
neem bij Breda de A58 richting Tilburg; bij Tilburg richting .s Hertogenbosch aanhouden; houdt bij knooppunt De Baars richting .s Hertogenbosch aan via de A 65. Neem afrit 3 en ga rechtsaf richting Tilburg Noord via de N261: zie verder .

vanuit Amsterdam/Utrecht
volg de A2 richting .s Hertogenbosch; bij .s Hertogenbosch houdt u richting Tilburg aan via de A65/N65; bij afrit 3 op de N65 slaat u rechtsaf richting Tilburg Noord via de N261; Zie verder. vanuit Eindhoven
volg de A58 richting Tilburg; bij knooppunt De Baars houdt u richting Tilburg Noord aan via de A65; u blijft op de uiterst rechtse strook rijden en neemt de afslag 3 op de A65; Zie verder .

. Bovenaan de afrit 3 gaat u rechtsaf en volgt de N261 tot de 3e stoplichten.
Daar slaat u rechtsaf richting Loon op Zand; u ziet aan de rechterhand een TV-Toren; bij de eerste weg moet u rechtsaf de Udenhoutseweg in: men zal u door de wegafzetting heen laten rijden.

De Boomfeestdag wordt mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer, Stichting Doen,
Siemens en Van den Berk-boomkwekerijen

19 mrt 01 11:03