---

Onderwerp: Kikker.be opent de strijd om de startpagina. Auteur: Luk Bruynseels
E-mail: info@kikker.be
Bedrijf: Pheno
Adres: Eikendreef 8
Plaats: Bonheiden
Tel.: 0473 26 24 75
Fax:

Startpagina's zijn een hot-topic in de internetwereld van België. Op 21 maart strijdt er een nieuwe startpagina, met de ludieke naam kikker.be, mee om vertrekpagina te worden van surfend Vlaanderen.

Bonheiden - Sinds de liberalisering van de .be-domeinnamen in België, groeien de startpagina's op internet als paddestoelen uit de grond. Een startpagina is niet meer dan een boel goede links, een plaats waar de surfer zijn tocht op het internet begint. Een jaar of drie geleden begon iedereen op een zoekrobot, maar tegenwoordig vind je daar enkel zeer specifieke pagina's en kan je niet meer zoeken op algemene termen als 'muziek'. Daarom werd de startpagina in het leven geroepen. Dit fenomeen is al langer bekend in Nederland, die altijd een stapje voor zijn op de Belgen op gebied van het internet. Daar start 2/3 van alle surfers op een startpagina.

Op 21 maart begint niet alleen de lente, maar dan opent Kikker.Be (www.kikker.be) ook zijn deuren voor het grote publiek. "Na een half jaartje sleutelen aan een perfecte systematiek om de links te ordenen en te tonen, is Kikker er klaar voor" aldus de woordvoerder Wim Celen. "In België waren er gewoon geen goede startpagina's, daarom besloten we maar om er zelf eentje te ontwerpen. Het systeem is zo opgebouwd dat kwaliteit altijd komt bovendrijven want de links worden gesorteerd op populariteit van de voorbije week en een quotering van iin van onze medewerkers". Momenteel zijn er 1400 sites terug te vinden op kikker.be, maar dit aantal zal alleen maar toenemen na de officikle opening. "We willen het internetwoud een beetje in beeld brengen" voegt Wim er nog aan toe.


---