Persuitnodiging
Amsterdam, maandag 19 maart 2001

Debat op 21 maart, de internationale dag tegen Racisme Over asielbeleid en de relatie met racisme en de VN- Wereldconferentie tegen racisme

Waar: De Rode Hoed
Keizersgracht 102, Amsterdam
Duur: 19:30 tot 22:00 uur

Het 21 maart debat sluit nauw aan op het thema dat Nederland Bekent Kleur heeft gekozen voor de Actieweek tegen Racisme in Nederland, die van 18 tot en met 24 maart zal duren. Onder de titel "Kleur bekennen in Zuid-Afrika" organiseert Nederland Bekent Kleur op 21 maart een debat over de Nederlandse inbreng op de VN- Wereldconferentie tegen racisme in Durban in september van dit jaar. Nederland Bekent Kleur bepleit dat ook de gevolgen van het restrictieve vreemdelingenbeleid op de groei van xenofobie en racisme een rol op deze conferentie moeten spelen. De discussie zal op deze avond vooral gaan over de relatie tussen beleid en racisme en vreemdelingenangst.

Inleiding over de relatie tussen vreemdelingenbeleid en racisme door:
Machteld van Dooren - Nederlands Juristencomite voor de Mensenrechten. (van 19:45-19:50)


· Bert Middel (lid Tweede-kamerfractie PvdA)

· Ed van Thijn (lid EUMC)

· Gerda Verburg (lid tweede-kamerfractie CDA)

· Saskia Daru (UNITED)

· Ahmed Pouri (PRIME)

Onder leiding van: Nisco Dubbelboer

Voorafgaand aan het debat wordt het discussie-forum voor jongeren op internet geopend door Ed van Thijn. Speakout.nl is de plaats waar jongeren dan ruim 2 maanden met elkaar kunnen discussieren rond 6 stellingen die verband houden met de VN- conferentie (van 19:30 tot 19:45).



Meer informatie:

Nederland Bekent Kleur,
Bastiaan van Perlo, (020) 689 75 55 of 06 246 166 28

Voor de hele Actieweek tegen Racisme zie:
www.nederlandbekentkleur.nl