Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek

ALGEMEEN VERBOND BOUWBEDRIJF

UITNODIGING AVBB-CONGRES d.d. 21 MAART 2001

AVBB

Aan de redactie

Het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB) houdt op woensdagmiddag 21 maart 2001 in het Nederlands Congres Centrum te Den Haag zijn jaarlijks congres.

Onderwerp van het congres is de samenwerking tussen markt en overheid.
Er zijn al vele projecten, zowel in de burgerlijke en utiliteitsbouw als in de grond-, weg- en waterbouw, door markt en overheid gezamenlijk tot een succesvol einde gebracht. Tijdens het congres staan deze ervaringen die op het gebied van PPS (Publiek Private Samenwerking) zijn opgedaan, centraal. Drie projecten zullen worden toegelicht:

Nederweert
In het kader van de herstructurering van de veehouderij is de gemeente Nederweert als pilot aangewezen. De provincie en de lokale varkenshouderij onderzoeken hoe via een PPS-constructie een vitaal en leefbaar platteland kan worden gerealiseerd met zowel plaats voor intensieve varkenshouderij als voor de ontwikkeling van natuur en recreatie.

Sijtwende
Tussen Voorburg en Leidschendam wordt een rijksweg aangelegd met daarboven en omheen woningen en kantoren, Sijtwende. Hiervoor is in 1997 door vier partijen een samenwerkingovereenkomst gesloten. Het project bevindt zich in de uitvoeringsfase.

Zuilen
Begin jaren negentig ondertekende de gemeente Utrecht samen met woningcorporaties en bouwbedrijven een intentieovereenkomst om van de wijk Zuilen weer een aantrekkelijke woon- en werkwijk te maken. In 2010 zullen er ca. 1500 woningen zijn gebouwd, staat er een nieuw winkelcentrum, zijn er goede voorzieningen gerealiseerd en is de openbare ruimte verbeterd.

Onder leiding van Paul Witteman zullen vertegenwoordigers van beide sectoren u vertellen hoe hun ervaringen op dit gebied zijn. Hierna zal hij met een aantal prominenten spreken over hun ervaringen met samenwerkingsprojecten en hun visie op de toekomst.

Graag willen wij u uitnodigen aanwezig te zijn tijdens deze middag. Hieronder treft u het programma aan.

Voor aanvullende informatie over ons congres kunt u terecht bij de afdeling Communicatie van het AVBB, telefoonnummer 070-3286229. AVBB op internet: www.avbb.nl.

Met vriendelijke groet,
Algemeen verbond Bouwbedrijf (AVBB),

Jeroen van Eijk
hoofd Communicatie (a.i.)

Programma

13.30 uur
Ontvangst met broodjes

14.00 uur
Presentatie van een aantal projecten dat door samenwerking van markt en overheid tot stand is gekomen.
Paul Witteman spreekt met vertegenwoordigers van markt en overheid over hoe deze projecten tot stand zijn gekomen en de plussen en de minnen van publiek-private samenwerking.

15.15 uur
Pauze

15.45 uur
De staatssecretaris van VROM de heer J. Remkes, de commissaris van de Koningin in Friesland de heer drs. E.H.T.M. Nijpels, de burgemeester van Almere de heer drs. H.G. Ouwerkerk en de voorzitter van het AVBB de heer mr. drs. L.C. Brinkman geven hun visie op toekomstige bouwopgaven en belangrijke samenwerkingsprojecten.

16.40 uur
De heer Remkes spreekt over de bouwactualiteit

17.00 uur
Afsluiting congres door de AVBB-voorzitter, de heer Brinkman

17.15 uur
Aperitief culinair

Ontvangst
U wordt verzocht zich bij binnenkomst aan de congresbalie te melden. Het congres vindt plaats in de Van Goghzaal, de ontvangst in de Rembrandtzaal.

Parkeren
U kunt gratis parkeren in de parkeergarage van het Nederlands Congres Centrum. Bij vertrek ontvangt u aan de AVBB-congresbalie een uitrijkaart.

13 mrt 01 15:21