Persbericht:

Lokale artiesten promoten hun muziek via internet op MP3

Geertruidenberg. Mede door internet sites als Napster is het uitwisselen van MP3 muziek bestanden in korte tijd zeer populair geworden. Voor lokale artiesten ook een ideaal medium om nu eens niet afhankelijk te hoeven zijn van platenmaatschappijen.

³Het uitbrengen van een CD produktie in eigen beheer is een kostbare zaak, en vrijwel nooit kostendekkend te maken², aldus ³Ploatwerker² Henk Mutsaers. Hij scoorde samen met Hans van Aalst in 1999 de nummer één Brabantse carnavalskraker bij Baronie TV met ³Wij zijn samen omgebouwd² (uitgebracht door VNC produkties) Opgevolgd door de CD ³Alle gekheid op un Ploatje². Een nieuwe single kwam er echter niet door gebrek aan landelijke promotie vond de platenmaatschappij. ³Na jaren van demo¹s sturen bleek ook het uitbrengen van een CD via een platenmaatschappij niet echt veel goedkoper dan in eigen beheer. Immers voor promotie moeten nu eenmaal veel radiozenders voorzien worden van de CD¹s. Alhoewel deze zenders voor een goede promotie zorgen zijn er alleen al 340 lokale zenders in Nederland, de piraten en stations over de grens nog niet meegerekend²

³Wanneer je een nieuw nummer maakt wil je ook dat iedereen het hoort. Opnieuw demo¹s sturen waar je vaak nooit meer iets van hoort, of weer in eigen beheer, wat vooral problemen geeft met de distributie was geen optie², aldus Henk. De oplossing was internet: Het meest recente nummer dat ³Ploatwerker² Henk Mutsaers maakte samen met muzikant en collega deejay Andre Kooiman is daarom gratis te downloaden via internet (http://www.uitdaging.demon.nl) Zelfs aan de CD hoes is gedacht, de plaatjes op je schijf zetten en uitprinten. Het nieuwe nummer ³Cajun Festival² waar Ander Kooiman een typetje neerzet met ³Taante Fie² is buiten komisch ook een stukje promotie voor de in deze streek mateloos populaire cajun en zydeco muziek.. Op 18, 19 en 20 Mei vindt in Raamsdonksveer alweer de negende editie plaats van het Internationale Cajun & Zydeco Festival. Henk Mutsaers zelf ook actief als deejay bij de lokale omroep Tornado: ³Wanneer het promoten van onze muziek via internet aanslaat gaan we nog meer nummers maken, en gratis te downloaden².

Henk Mutsaers
Koestraat 26
4931 CS Geertruidenberg
tel: 0162 515 623
mobiel: 06 27 35 33 69
Email: de@uitdaging.net
Internet: http://www.uitdaging.demon.nl

*** Think Different ***