Horses of the Dutch



========== INDOORBRABANT AFGELAST ==========

1. Indoor Brabant afgelast

2. Ruiming paarden

Indoor Brabant afgelast
Omdat in Olst het eerste duidelijke geval van mond- en klauwzeer definitief is vastgesteld, heeft minister Brinkhorst van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij vanaf hedenmorgen 21 maart 2001 11.00 uur een algeheel vervoerverbod voor vee en dus ook voor paarden afgekondigd.
Dit betekent, dat ook de paardensportevenementen, waarvoor ontheffing was verleend, geen doorgang mogen vinden.
Het Bestuur van Indoor Brabant heeft inmiddels bekend gemaakt, dat het gehele evenement in s-Hertogenbosch is afgelast. Ook het concours hippique te Bathmen vindt geen doorgang. Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van het Ministerie: www.minlnv.nl

Ruiming paarden
Naar aanleiding van berichten, dat ook paarden in de crisisgebieden geruimd zouden moeten worden, heeft de NHS contact gezocht met het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en met de RVV (Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees). Ons is meegedeeld, dat paarden en pony's in principe niet geruimd worden. Door het algehele vervoerverbod komen paarden en pony's niet meer van de bedrijven af en kunnen ze de ziekte niet naar elders overdragen. Bovendien zijn paarden en pony's zelf geen drager van de ziekte.

bron: NHS



©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer