Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van woensdagmiddag
15:50 woensdag 21 maart 2001

Martin Panman 06-51611628

Aanrijding fietser en auto
ASSEN. Een 46-jarige fietser uit Assen is vanochtend door een 45-jarige automobilist aangereden. Het ongeval deed zich voor op het kruispunt Industrieweg - Hobokenstraat. De automobilist wilde vanaf de Hobokenstraat de Industrieweg inrijden. Tegelijkertijd wilde de fietser -de Hobokenweg uitrijdend- af slaan richting de Industrieweg. Zij zagen elkaar over het hoofd en een botsing was het gevolg. De fietser is met verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeluk.

Inbraak in shoarmazaak
ZUIDLAREN. Vannacht is er ingebroken in een shoarmazaak te Zuidlaren. De inbreker heeft de fruitautomaten opengebroken en het geld eruit gehaald. De verdachte heeft de voordeur en een zijdeur vernielt en is zo binnengekomen. De schade aan de automaten is groot. Niet bekend is hoeveel geld er is gestolen. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de verdachte.

Aanrijding bromfiets en auto
HOOGEVEEN. Een 19-jarige bromfietser uit Dedemsvaart is woensdagochtend aangereden door een 69-jarige automobilist uit Hoogeveen. De automobilist zag de bromfietsrijder over het hoofd toen hij wilde afslaan richting de H. Zomerweg te Hoogeveen. De bromfietsrijder kwam uit de H. Zomerweg en wilde juist de Alteveerstraat inrijden. De bromfietser is met hoofd en voetletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Valse rekening
EMMEN. Een bedrijf aan de hoofdstraat in Emmen kreeg een rekening van Trend Promotions uit Groessen voor het plaatsen van een advertentie. Hiervoor was echter nooit opdracht gegeven. Volgens het bedrijf uit Emmen gaat het kennelijk om een spook rekening. De stichting Eerlijk Zakendoen in Den Haag is ingelicht.

Poging tot beroving
MEPPEL. Vanmorgen belde bij een 76 jarige mevrouw wonende aan de Cort van der Lindestraat in Meppel een jongedame aan de voordeur. Toen de bejaarde dame de deur opendeed, zette de jongedame direct een voet tussen de deur, waardoor deze niet meer gesloten kon worden. Vervolgens riep de jonge vrouw: Niet bang zijn mammie ik kom je helpen en thee drinken. De Meppelse bleef de deur echter dicht drukken en riep dat ze geen mensen binnen wilde hebben. Hierop trok de jonge dame haar voet terug en liep weg naar een auto die vervolgens weg reed in de richting van het Troelstraplein.
De vrouw is ongeveer 1.65 lang, ongeveer 25 jaar oud, had lang zwart sluik haar en opvallende rode lippen. Ze droeg donkere/zwarte kleding. Een ¾ jas en een lange broek. Ze had een licht getinte huid (Mediterrane).


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe