Politiebericht Groningen: Groningen 21-03-2001 Vijf politiechefs benoemd
Woensdag 21 maart 2001

In Slochteren heeft hoofdcommissaris Welten dinsdag 20 maart vijf leidinggevenden van Regiopolitie Groningen benoemd. Hierdoor zijn uiteindelijk 31 van de 33 posten op functioneel niveau ingevuld. Alleen de functies chef Basiseenheid Veendam en Hoofd Unit Communicatiecentrum zijn nog vacant. Deze worden begin april extern opengesteld.

District Groningen/Haren
Chef Basiseenheid Oost
Janis Winter (27) is benoemd tot chef Basiseenheid Oost. Momenteel is zij groepschef van de Basiseenheid Noord. In 1995 kwam Winter in het Groninger korps, waar zij in het kader van een Management Development-traject werkzaam was binnen de basiseenheden Uithuizen, Winschoten, Stadskanaal, de Divisie ZGC en de FE Recherche in Hoogezand.

District Noord/West
Chef Basiseenheid Leek
Gerrit Lania (49) wordt chef Basiseenheid Leek. Hij is nu projectleider Teleservice. In 1971 begon Lania als politieman bij de gemeentepolitie Groningen. In ons korps was hij onder meer rechercheur bij de Algemene Recherche, groepsbrigadier bij de Algemene Surveillancedienst en brigadier operationele ondersteuning voor betaald voetbal en evenementen. In 1994 werd hij groepschef van de meldkamer.

Chef Basiseenheid Zuidhorn
Jack van der Wolde (42) is benoemd tot chef Basiseenheid Zuidhorn. Hij is momenteel waarnemend unitchef van de Basiseenheid Oost. In 1977 begon Van der Wolde zijn carrière als agent bij de gemeentepolitie Groningen. Hij was onder andere coördinator drugs en inbraakteam, groepsbrigadier, groepschef en teamleider van het ANTAR-team.

Dienst Bedrijfsvoering
Projectleider Beleid en Strategie
Peter Nieuwenhuis (37) wordt projectleider Beleid en Strategie. Deze functie neemt hij al waar sinds het vertrek van Rob Vos, de nieuwe chef Basiseenheid Centrum. Tot die tijd was hij Unitchef Recherche Ondersteuning van de Divisie Zware en Georganiseerde Criminaliteit. In 1985 begon Nieuwenhuis als inspecteur bij gemeentepolitie Groningen. Naast zijn functie van unitchef was en is hij onder andere projectleider Implementatie BOB en nu Intranet.

Dienst Middelen en Control
Hoofd afdeling Logistiek
Tot hoofd afdeling Logistiek is Harm Kruize (47) benoemd. Hij is nu groepschef in Basiseenheid Veendam. In 1972 begon hij als politieman bij de gemeentepolitie in Delfzijl. Vijf jaar later maakte hij de overstap naar de Rijkspolitie waar hij leidinggevende functies heeft gehad. Daarnaast is Kruize projectleider van de pilot Servicecentrum in Veendam geweest.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844