Politiebericht Groningen: Delfzijl 21-03-2001
Politie rondt schietincident Delfzijl af Woensdag 21 maart 2001

Twee schutters

De politie is bezig met de afronding van het onderzoek naar het schietincident op 25 februari aan het Skagerrak in Delfzijl waarbij een 33-jarige man zwaar gewond raakte. Uit het onderzoek blijkt dat er door twee mannen op elkaar geschoten is. Het slachtoffer (33) die schoot op zijn opponent (44) raakte zwaar gewond door kogels uit het wapen van de 44-jarige man. Tijdens het onderzoek werden vier verdachten aangehouden. Behalve de twee schutters werden op de avond van het incident een 42-jarige broer van de 44-jarige verdachte en een 34-jarige man allen uit Delfzijl aangehouden. Het motief van de schietpartij ligt in de familie / relatiesfeer maar de lezingen van beide partijen over de oorzaak lopen uiteen.

Op zondagavond 25 februari bracht de 33-jarige verdachte in gezelschap van de 34-jarige man een bezoekje aan de woning van een van de broers aan het Skagerrak. Kort nadat hij aangekomen was bij de woning ontstond de schietpartij waarbij de 33-jarige man gewond raakte en naar het ziekenhuis in Delfzijl werd vervoerd door de 34-jarige man. Deze man werd later op de avond in Groningen aangehouden en wordt ervan verdacht behulpzaam te zijn geweest bij het verbergen van het vuurwapen waarmee geschoten werd. Het wapen is inmiddels boven water en in het bezit van de politie. De schoten die de 33-jarige man heeft afgevuurd misten doel. De schoten die de 44-jarige man afvuurde raakten zijn opponent in de buikstreek. Het wapen waarmee de oudste broer schoot is nog niet in het bezit van de politie.

Beide verdachten die nog vastzitten worden verdacht van poging tot doodslag en zijn beiden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844