Gemeente Leiden

Gemeentebelastingen en uitslag hertaxatie eind maart op de mat

Wat staat er in de aanslag?

BESTUURSDIENST - Elk huishouden in Leiden krijgt rond 30 maart een aanslag van de gemeentebelastingen. Naast de aanslag valt dit jaar ook de uitslag van de hertaxatie van uw woning op de mat. Over deze en andere 'nieuwigheden' vindt u nadere informatie in de Belastingspecial, die volgende week in de Stadskrant staat.

Eens in de vier jaar wordt de waarde van onroerende zaken (WOZ), zoals uw woning, opnieuw vastgesteld. Eind maart krijgt u de uitslag van deze hertaxatie. Een andere verandering is dat de afvalstoffenheffing, vroeger een apart te betalen bedrag, is opgenomen in de onroerende zaakbelasting (OZB).

Reactieformulier
Bij de aanslag is een reactieformulier gevoegd. Voor de meest voorkomende vragen en problemen kunt u dit formulier invullen en in enveloppe zonder postzegel opsturen naar de afdeling Belastingen. Bij de beschikking WOZ zit een bezwaarformulier, dat u kunt gebruiken als u het niet eens bent met de hoogte van de beschikking.

Meer informatie
Volgende week licht de Stadskrant nieuwe ontwikkelingen toe in een Belastingspecial. Verder wordt ingegaan op de Zalmsnip, de hondenbelasting, uitstel van betaling en andere onderwerpen. Bij de belastingaanslag is bovendien een schriftelijke toelichting gevoegd. Wie daarin geen antwoord vindt, kan gebruik maken van het reactieformulier of bellen met de afdeling Belastingen.

Belastingen verhuizen
Voor vragen en formulieren kunt u tot 19 maart terecht bij de afdeling Belastingen van de gemeente aan de Ir. Driessenstraat 1, op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur. Vanaf 19 maart is de afdeling Belastingen gevestigd in het atrium van het stadhuis. Openingstijden zijn dan, net als de balie Burgerzaken, op werkdagen van 8.30 tot 15.00 uur.