Gemeente Den Helder

Seminar Jongerenparticipatie, (hoe) werkt dat?

datum: 8 maart 2001

Wat is jongerenparticipatie? Hoe werkt het in de praktijk? en welke ervaring hebben gemeenten met jongerenparticipatie? Deze en nog veel meer vragen komen aan bod tijdens het seminar "Jongerenparticipatie, (hoe) werkt dat", dat de dienst Welzijn van de gemeente Den Helder organiseert.

Het seminar vindt plaats op donderdag 22 maart aanstaande in de bovenfoyer van schouwburg De Kampanje, Bernhardplein 10 in Den Helder. Het programma begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Mevrouw E. Vos -Brandjes, wethouder jeugd- en jongerenbeleid leidt het seminar.

Jongerenparticipatie is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van gemeentelijk jeugdbeleid. Dit is dan ook de reden dat de gemeente Den Helder sinds 1998 een JongerenAdviesRaad (JAR) heeft. De JAR heeft zelf een handboek voor JongerenAdviesRaden samengesteld. De presentatie van dit handboek, "De JAR Toto Competitie" en de ervaring van de gemeente Den Helder met de JAR vormt de aanleiding om eens dieper in te gaan om het begrip jongerenparticipatie.

Uitgangspunt van het seminar is, dat zowel lokale jongerenparticipatie als de ervaring van elders aan bod komt. Wethouder E. Vos-Brandjes, Ruud Brink (oud-voorzitter van de JAR) en Petra Lansdorp (huidige voorzitter van de JAR) gaan in op de lokale ervaring met jongerenparticpatie. Daarnaast zijn twee externe sprekers uitgenodigd die meer vertellen over jongerenparticipatie in Noord-Holland. Dit zijn de heer J.J. Noorda (verbonden aan het instituut voor Jeugd en Welzijn van de Vrije Universiteit van Amsterdam) en mevrouw F. Kaspers, (project-coördinator jongerenparticipatie van de Nationale Jeugdraad). Sluitstuk van de middag is een forum waarin alle sprekers zitting hebben en waarbij gebreid gelegenheid is om vragen te stellen en om te discussiëren.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om aanwezig te zijn. Zij dienen zich van te voren wel aan te melden bij mevrouw M. Hagedoorn-Weesie, via emailadres:mbw@denhelder.nl.