Afzender: wandeling@kro.nl

Contactpersoon: Tom Dirks

Soapster en zanger Juan Wells in KRO De Wandeling

Datum: 23 maart + 25 maart 2001

Zanger en soapster Juan Wells gelooft in uitdelen van talent: Niets is van jezelf-overtuiging drijfveer om anderen te helpen.

"Ik stop op het moment dat ik het gevoel heb een slaaf te worden van mijn eigen succes. Dan zet je jezelf gevangen..." Aldus Juan Wells, die net aan het succes heeft mogen proeven. Met zijn eerste plaatje 'Summer Rain' heeft hij de hitparade bestormd. "Ik stel mezelf regelmatig de vraag hoe belangrijk het allemaal is."

In KRO De Wandeling praat Lucette Verboven met Juan Wells over zijn geloof in talent, zijn carrière en de lange weg die hij moest afleggen. "Er zijn momenten dat ik geen rooie cent had, mijn rekeningen niet kon betalen en jankend thuiszat. Maar ik heb nooit het geloof in mijn talent verloren." Hij noemt zichzelf een vechter en nodigt het liefst anderen uit hun talenten te gebruiken. "Daar kan ik echt van genieten en ik kan er een heleboel van leren. Maar ook ik moet de helpende hand uitsteken." De overtuiging dat je niets voor jezelf mag houden zat er al van jongs af in. "In het ziekenhuis kreeg ik van mijn moeder een grote trapauto. Die heb ik toen gegeven aan een andere jongen die bijna geen bezoek kreeg, terwijl mijn familie iedere dag langskwam."

Juan Wells onderneemt in KRO De Wandeling een survivaltocht met het Open Kaart-spel. Aan de hand van de levens- en gewetensvragen op de kaarten praat Wells over zijn drijfveren in de carrière.

KRO De Wandeling, vrijdag 23 maart 16.30 uur, Nederland 1. (HH. op zondagmorgen 25 maart 09.30 uur)

KRO

Postbus 23000

1202 EA

Hilversum

Telefoon: 035 671 35 27