Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 23-03-2001
1eOersberichtvrijdag23maart2001


Politieberichten

Eindhoven: Man aangehouden na illegaal aftappen stroom Donderdag om 11.50 uur is in een woning aan de Cavallilaan een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij woonde in een flatwoning die door een deurwaarder ontruimd werd. Een van de medewerkers van de deurwaarder deed de meterkast open en kwam even in aanraking met twee losse stroomdraden. Bij nader onderzoek bleek dat de bewoner illegaal stroom aftapte. Het energiebedrijf deed aangifte. De man is voor onderzoek ingesloten. De illegale constructie leverde gevaar op.

Eindhoven: Man in arm gestoken
Een 26-jarige Eindhovenaar is donderdag tussen 15.00 en 16.00 uur door twee mannen in de arm gestoken. De man woont aan de Helmerslaan. Hij was in zijn woning toen plotseling twee mannen bij hem in de woning kwamen. Zij zeiden dat ze computer op kwamen halen. Het slachtoffer kreeg vervolgens een klap op het hoofd en een van de mannen stak in de arm. Daarop gingen ze weg, zonder de computer mee te nemen. Het slachtoffer had een bloedende wond aan de arm. Hij is in het ziekenhuis behandeld. De politie doet onderzoek.

Eindhoven: Bedreiging
In een studentenwoning aan de Cornelis Trooststraat is vrijdag om 1.45 uur een 21-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij was op bezoek bij zijn broer. Beiden kregen ruzie en toen medebewoners daar iets van zeiden werden zij door de Rotterdammer bedreigd. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Vrijdag om 1.50 uur is op de Boutenslaan een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. Hij blies ruim 0,7 promille en moest een boete van fl. 410,= betalen.

Eindhoven: Man draait door
In een flat aan de Ds Theodor Fliednerstraat is vrijdag om 2.25 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had na een feestje ruzie gekregen en draaide helemaal door. Hij vernielde enkele ruiten. Hij was gewond aan de arm en na behandeling in het ziekenhuis is hij voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Bromfietscontrole
Bij een bromfietscontrole op de Kruisstraat zijn donderdag 37 processen-verbaal uitgeschreven. De bonnen zijn uitgedeeld voor het ontbreken van een bromfietscertificaat, geen helm, te hoog vermogen, geen gele plaat, geen licht, gebruik busbaan, rood licht, defecte uitlaat, geen verzekering en geen verzekeringsplaatje.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Vrijdagmorgen omstreeks 8.45 uur raakte op de kruising Eikendreef Kanaaldijk Zuid West een 28-jarige automobiliste uit Beek en Donk gewond. Zij reed over de Eikendreef richting Kanaaldijk Zuid West. Uit tegenovergestelde richting kwam over de Kanaaldijk Zuid West een 40-jarige vrachtwagenbestuurder uit Liessel gereden. Op genoemde kruising wilde hij linksaf de Eikendreef inrijden. De bestuurster uit Beek en Donk remde, doch schoof over het met olie besmeurde wegdek door en botste tegen de vrachtauto. Zij klaagde over pijn aan haar been en nek.

Best: Brand in schuurtje
Donderdagavond om 23.05 uur is een houten schuurtje achter een woning aan de Koningin Julianaweg uitgebrand. In de woning lagen verschillende gereedschappen. De oorzaak van de brand is onbekend. De brandweer bluste de brand.

Geldrop: Diefstal auto
In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf het Raamveld een blauwe Opel Kadett met het kenteken RX-23-NZ gestolen.

Son: Spaarkassen weg
Bij een horecabedrijf aan de Markt is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Er is een ruit ingeslagen. Uit de zaak zijn twee spaarkassen met onbekende inhoud meegenomen.

Someren: Twee mannen verdacht van auto-inbraak
Na een melding van een inbraak in een bestelbusje op de Deken Brantsstraat werd vrijdag om 5.30 uur op de Beatrixlaan een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man kon geen verklaring geven voor zijn aanwezigheid en hij had in zijn binnenzak enkele schroevendraaiers. In de buurt werd in een tuin een koffertje gevonden dat uit de bestelbus kwam. Even later werd op de Laan ten Boomen een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij is mogelijk ook betrokken bij de inbraak. Beide verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Bergeijk: Friteszaak uitgebrand
Vrijdag om 4.15 uur is brand uitgebroken in een friteszaak op de Kept. De oorzaak van de brand is niet bekend. Er wordt onderzoek gedaan.

Valkenswaard: Inbraak
Donderdagavond is ingebroken in een woning aan de Sint Antoniusstraat. Aan de achterzijde van de woning is een ruit vernield. Uit de woning zijn geld en sieraden weggenomen. Hoeveel is niet bekend.