Apple Benelux

Mac OS X "Gold Master" vrijgegeven voor productie

Het meest geavanceerde besturingssysteem ter wereld is leverbaar vanaf 24 maart

Brussel/Bunnik, 7 maart 2001 - Apple heeft gisteren bekend gemaakt dat Mac OS X, het Macintosh besturingssysteem van de nieuwe generatie, is voltooid en dat de "gold master" is vrijgegeven voor productie. Mac OS X wordt geleverd vanaf 24 maart 2001 voor een adviesprijs van 349,- NLG. Mac OS X is het meest geavanceerde besturingssysteem ter wereld, waarin de kracht en openheid van UNIX zijn gecombineerd met de gebruikersvriendelijkheid en de grote verscheidenheid aan programma's voor het Macintosh platform.

Mac OS X is opgebouwd rond Darwin, een ongelooflijk stabiele, op UNIX gebaseerde open source basis. Het besturingssysteem biedt echte geheugenbeveiliging, "pre-emptive multitasking" en bovendien symmetrische multiprocessing als het besturingssysteem wordt gebruikt op de Power Mac G4 met twee processors. Daarnaast is Mac OS X voorzien van Quartz (het nieuwe 2D grafische systeem dat is gebaseerd op de PDF-structuur die veel wordt gebruikt op het Internet) voor een schitterende grafische weergave en ondersteuning voor vele lettertypen, van OpenGL voor spectaculaire weergave van 3D-spellen en schitterende 3D-beelden, en van QuickTime voor de streaming van audio en video. Verder is Mac OS X uitgerust met Aqua, een geheel nieuwe en uiterst gebruikersvriendelijke interface die schitterende nieuwe functies biedt, zoals het Dock, een absolute doorbraak op het gebied van het ordenen van programma's, documenten en documentvensters.

Mac OS X is vanaf 24 maart 2001 verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nlstore of www.apple.com/belgiumflstore) en bij door Apple erkende dealers voor een adviesprijs van 349,- NLG. Vanaf de zomer worden Macintosh computers standaard met Mac OS X als besturingssysteem geleverd.

Voor Mac OS X is minimaal 128 MB geheugen vereist. Dit besturingssysteem kan worden gebruikt op de volgende Apple computers: iMac, iBook, Power Macintosh G3, Power Mac G4, Power Mac G4 Cube en PowerBook's die na september 1998 zijn geïntroduceerd.

© 2001 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Macintosh, AirPort, Apple Store, FireWire, iMac en iMovie zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Alle andere merknamen die worden genoemd kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars en worden bij deze erkend.

Apple

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie - de beste producten en ondersteuning leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, wetenschappers, technologen, ondernemers en consumenten in meer dan 140 landen.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steven Van den Eynde
MarCom & PR Manager Apple Belux
Buro & Design Center
Heizel Esplanade 1, box 100
1020 Brussels
Tel: +32 (0)2-474-42-57
Fax: +32 (0)2-474-43-00
Email: vandeneynde.s@euro.apple.com

Eveline Riedijk
Marketing Communications & Public Relations Manager Nederland Apple Nederland
Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik
Tel.:+31 (0)30 - 659 39 40
Fax: +31 (0)30 - 659 38 50
E-mail: riedijk.e@euro.apple.com