2e SENIOREN MUZIEK FESTIVAL IN VRIJE AKADEMIE DELFT

De Vrije Akademie Delft organiseert dit jaar samen met Grand Café Verderop het Senioren Muziek Festival 2001. Na het zeer succesvolle Senioren Muziek Festival in 1999 (als onderdeel van het Internationaal Jaar voor de Ouderen) dit jaar de tweede editie. Het festival zal worden gehouden in twee voorronden en een finale.

De Vrije Akademie Delft hoopt met de organisatie van dit festival senioren te stimuleren en te enthousiasmeren om muziek te maken buiten de huiselijke kring. Ook is dit festival een perfecte gelegenheid voor de VAK om senioren met een muzikale achtergrond de aandacht te geven die zij verdienen: in de schijnwerpers.

Op zaterdag 24 maart is de eerste voorronde van het 2e Senioren Muziek Festival. In deze eerste voorronde komt het klassieke genre aan bod. Solisten, koren en ensembles worden uitgenodigd hiervoor in te schrijven. De voorronde vindt plaats in de Binnenhof van de Vrije Akademie Delft van 14.00 tot 16.00 uur. Vrienden, familie en belangstellenden kunnen deze middag gratis bijwonen.

Op zaterdag 31 maart is de tweede voorronde van het 2e Senioren Muziek Festival. Op het programma staat de lichte muziek. Ook voor deze middag worden solisten, koren en ensembles uitgenodigd in te schrijven. Ook deze voorronde is in de Binnenhof van de Vrije Akademie Delft van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang gratis voor bezoekers.

Uit de voorronden worden de deelnemers geselecteerd voor de finale op zaterdag 7 april van 14.00 tot 17.00 uur in de Binnenhof van de Vrije Akademie Delft. Van de finale zal een CD-opname gemaakt worden. Net als in 1999 heeft de Vrije Akademie Delft een speciale gast voor deze finale, deze gast is erelid van de jury en zal de prijsuitreiking verzorgen. Toegangskaarten voor deze bijzondere middag kosten f 5,--. Kaartverkoop aan de zaal.

U kunt zich inschrijven voor de voorrondes van het 2e Senioren Muziek Festival tot zaterdag 16 maart 2001. Inschrijfformulieren kun u afhalen bij de receptie van de Vrije Akademie Delft. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 22.00 uur, op zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur. Telefoon: 015-2602840