Toegevoegd: 23-3-01 Dagblad De Limburger

Limburg Verbeeld: Het Limburgs Museum in Venlo opent komende zondag twee exposities.

Verbeeld in Limburg - Limburg Verbeeld geeft een overzicht van kunst uit Limburg en kunst geïnspireerd door Limburg. Focus op Vastelaovend is een foto-expositie over het carnaval van de afgelopen vijf jaar. Verbeeld in Limburg - Limburg Verbeeld laat een groot overzicht zien van beeldende kunst in Limburg tussen 1800 en 1960.

Niet alleen kunstenaars uit Limburg komen aan bod, de provincie was ook een inspiratiebron voor kunstenaars van elders. Het Zuid-Limburgse heuvelland en Maastricht werden gezien als een stukje buitenland in eigen land. In de tweede helft van de negentiende eeuw werd Zuid-Limburg ontdekt door kunstenaars en toeristen, hetgeen voor een frisse wind en een stimulans voor het culturele klimaat zorde. Bij de tentoonstelling verschijnt een beknopt cultuurhistorisch overzicht over kunst in Limburg, geschreven door kunsthistorica Karin Daamen.

De foto-expositie Focus op Vastelaovend is een collage van de foto-verslaggeving van carnaval, tot stand gekomen in samenwerking met Dagblad de Limburger. Enkele jaren geleden nam de krant het initiatief om het feest door gastfotografen te laten fotograferen. Ze hadden helemaal geen binding met carnaval en gingen dus onbevangen te werk. Een selectie van hun werk, samen met de foto's van de eigen fotografen van Dagblad de Limburger, Harry Heuts, Peter Schols en Jacques Peeters zijn in het museum te zien.

Verbeeld in Limburg - Limburg Verbeeld is te zien tot en met 26 augutus, Focus op Vastelaoavend tot en met 4 juni. De exposities worden zondag 25 maart om 11.30 uur geopend. Het Limburgs Museum is van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend.

Terug