Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 25-03-2001 Mediaberichten 25 maart (14.30 uur)

REGIO Bestuurders onder invloed

NEDERWEERT Een 31-jarige automobilist uit Nederweert is vrijdagavond aangehouden op de Randweg West omdat hij onder invloed van cocaïne reed. De politie werd gewaarschuwd door getuigen die zagen dat de man ongecontroleerde bewegingen maakte. Nadat de man was overgebracht naar het politiebureau voor verhoor werd zijn rijbewijs ingenomen. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

HORST Een 22-jarige automobilist uit Horst is zondagmorgen rond 4.30 uur aangehouden op de Pr. Irenestraat met teveel drank op achter het stuur. Na ademanalyse op het bureau kreeg de man een rijverbod opgelegd voor drie uur. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

HEYTHUYSEN Een 18-jarige automobilist uit Heythuysen is zondagmorgen rond 3.30 uur aangehouden op de Roosveldsingel met teveel alcohol op achter het stuur. Na ademanalyse op het bureau kreeg de man een rijverbod opgelegd voor vijf uur. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

LEUNEN Een 55-jarige man uit Venray is zondagmorgen rond 03.45 uur aangehouden in zijn caravan op de Veulenseweg nadat hij eerder met teveel drank op met zijn bestelbusje in een greppel was geraakt. Na verhoor werd het rijbewijs van de man ingevorderd. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

VENLO Snelheidscontroles

VENLO Tijdens snelheidscontroles op de Sint Urbanusweg op vrijdagmiddag zijn 168 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 1259 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. De politie heeft daarnaast ook vier bestuurders bekeurd voor het niet dragen van een gordel, het niet hebben van een bromfietscertificaat, het parkeren ondanks een verbod en het overschrijden van een doorgetrokken streep.

BAARLO Aanhouding heterdaad

BAARLO Een 15-jarige jongen uit Tegelen is in de nacht van vrijdag op zaterdag op heterdaad betrapt terwijl hij een bushokje aan de Napoleonsbaan vernielde. De jongen maakte deel uit van een groepje die pogingen hadden ondernomen om de ruiten van het hokje te vernielen. De Tegelenaar bleef alleen achter en deed verwoede pogingen om de ruiten alsnog in te slaan. Een patrouille was getuige van het voorval en de verdachte werd naar het politiebureau gebracht en voor verder verhoor ingesloten. De zaak werd afgehandeld door middel van snelrecht en hij zal zich op 13 augustus moeten verantwoorden bij de kinderrechter. De jongen werd later op de dag weer in vrijheid gesteld en door de in kennis gestelde ouders opgehaald.

VELDEN Aanhouding verdachte

VELDEN Een 15-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagmorgen rond 06.00 uur aangehouden op de Genooierweg verdenking van diefstal van een GSM even eerder in Velden. Naar aanleiding van de melding van het slachtoffer, een 21-jarige man uit Blerick, dat het ging om een negroïde jongen die over de Rijksweg richting Venlo liep, wist de politie de jongen aan te houden. De verdachte werd overgedragen aan de Vreemdelingendienst in verband met het vaststellen van zijn identiteit. De verdachte werd gehoord en de zaak zal door middel van snelrecht worden afgehandeld.

ECHT Molotov coctail

ECHT Onbekenden hebben zaterdagmorgen rond 4.00 uur een molotov coctail bij een horecagelegenheid aan de Kapelaan Goossensstraat naar binnen gegooid. De politie kreeg een melding en stelde een onderzoek in. De eigenaar heeft vloer die in brand stond zelf weten te blussen. Over het totale schadebedrag is nog niets bekend.