Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 25-03-2001 2e Persbericht 25 maart 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Onder invloed
Op de Gabriel Metsulaan is zondagochtend rond 10.45 uur een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een blaastest deed vermoeden dat de man een slok te veel op had. Een ademanalyse met een promillage van 0,60 bevestigde dit. De man kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 410 gulden.

Eindhoven: Verdachte van fietsdiefstal aangehouden Op de Jan van de Capellelaan is zondagmiddag rond 15.40 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een getuige zag dat de verdachte kort daarvoor op de Jozef Israelslaan een fiets wegnam. De getuige hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Tuinstellen gestolen
Uit de tuinen van twee woningen aan de Drenthehof zijn zaterdag tussen 00.00 en 19.30 uur tuinstellen gestolen. Uit één woning werden vier stoelen, een tuintafel en een bijzettafeltje gestolen. De dader kwam hier vermoedelijk in de tuin door een aantal planken uit de schutting te verwijderen. Uit de andere tuin werd ook een tuinset weggenomen. Het is vooralsnog niet duidelijk hoe de dader in deze tuin is gekomen.

Beek en Donk: Frontale botsing tegen boom
Op de Gemertseweg is zaterdagmiddag rond 16.15 uur een 26-jarige man uit Gemert gewond geraakt. De man reed in de richting van Gemert en reed in een bocht naar rechts als het ware rechtdoor. Hierdoor botste hij frontaal tegen een in de linkerberm staande boom. Het slachtoffer zat bekneld in het voertuig en is door de brandweer bevrijd. De man is overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis.

Beek en Donk: Bewoners treffen onbekende man in woning aan In een woning aan de Brugstraat is zondagochtend rond 11.25 uur een 32-jarige man uit Gemert aangehouden. De bewoners troffen de man plotseling in hun huis aan. De man had een ontbloot bovenlijf en droeg een veiligheidsshirt dat uit de woning kwam. De bewoners schrokken en dachten in eerste instantie aan een zwerver. Hierop werd de man het huis uit gezet. Even later ontdekken de bewoners echter dat er ingebroken is doordat er twee ramen van de achterdeur vernield zijn, waardoor de verdachte vermoedelijk naar binnengeklommen is. In het bedrijfsgedeelte, grenzend aan de woning, zijn een aantal vernielingen aangebracht. De koffieautomaat is omgegooid waardoor een waterleiding afbrak, een zitting van een stoel is door midden gebroken en een vaas is vernield. Toen de bewoners de schade ontdekten zijn ze op zoek gegaan naar de verdachte. Deze troffen ze even verderop op de Brugstraat aan. De verdachte werd mee terug genomen naar het woonhuis en aan de politie overgedragen. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Deurne: Inbraak in garage
Uit een garage behorende bij een woning aan de Straatsebaan zijn tussen zaterdagavond 23.55 uur en zondagochtend 6.30 uur twee boormachines, een slijpmachine, een schuurmachine, een decoupeerzaag en een bouwlamp gestolen. De dader kwam binnen door de deur van de garage open te breken.