Persbericht Stadskanaal, 19 maart 2001

Activiteit: Koffieconcert door Ellen Dijkhuizen, piano en Izebrand de Boer, klarinet

Datum: zondag 25 maart 2001

Tijd: aanvang 11.30, zaal open vanaf 11.00 uur

Plaats: Streekhistorisch Centrum, Ceresstraat 2 (naast de watertoren) te

Stadskanaal

Entree: f 10,00 incl. koffie met koek; donateurs f 7,50

Op zondag 25 maart vindt in het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal het vijfde en laatste koffieconcert van dit seizoen plaats. Deze keer wordt het programma verzorgd door klarinettist Izebrand de Boer en pianiste Ellen Dijkhuizen.

Izebrand de Boer studeerde aan het Conservatorium te Groningen bij Reinier Hogerheyde en aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij George Pieterson. Izebrand de Boer is tegenwoordig als eerste klarinettist verbonden aan het Noord Nederlands Blazers Ensemble en speelt in Nova Zembla, het Nielsen Blaaskwintet en de jazz-formatie The Dutch Palladium Orchestra. Ook speelt hij regelmatig in het Noord Nederlands Orkest, het Nieuw Philharmonisch Orkest en de Johan Willem Friso Kapel

Ellen Dijkhuizen studeerde eveneens aan het Conservatorium in Groningen en bij Jan Marisse Huizing. Na afronding van haar studie specialiseerde zij zich bij Ronald Brautigam, Willem Brons, Roberto Szidon en Yara Bernette. Ook werkte zij samen met diverse orkesten in Groningen en omgeving.

Ze heeft een eigen lespraktijk onder de naam "De Pianoschool". Haar leerlingen doen regelmatig mee aan het Haydn Muziekfestival (een festival waarbij kinderen in de basisschoolleeftijd worden gestimuleerd om op te treden voor publiek in het bijzijn van een deskundige jury) en het Prinses Christina Concours.

Op het programma voor aanstaande zondag staan werken van Robert Schumann, Poulenc, Gershwin en Lutoslawski.

Voor meer informatie en reserveren: Streekhistorisch Centrum, Helen Hofman,

tel. 0599-612649 of email: streek.historisch@wolmail.nl