Shell kiest Compaq voor een wereldwijde infrastructuur ter waarde van $150 miljoen

Shell standaardiseert op Compaq en vervangt daarmee verschillende leveranciers van notebooks en desktop PC's

Gouda, 26 maart 2001 - De Koninklijke/Shell Groep heeft met Compaq een contract gesloten voor de levering van 90.000 Compaq PC's, 1.500 Compaq servers alsmede Compaq-opslagsystemen met een capaciteit van in totaal 135 terabyte. Deze systemen vormen een onderdeel van een omvangrijk infrastructuurproject om te standaardiseren op een nieuwe, op Windows 2000 gebaseerde desktop-omgeving in ongeveer duizend Shell-vestigingen in meer dan 135 landen.

De order maakt deel uit van Shell's Global Infrastructure-project dat tot doel heeft de automatiseringsomgeving binnen de Groep te standaardiseren. Het project zal naar verwachting een besparing opleveren van 30 procent op de gemiddelde totale eigendomskosten van de desktops.

Compaq zal verantwoordelijk zijn voor integratie en aflevering van de PC's en de kant-en-klare server- en opslagsystemen, wereldwijd vanaf één locatie. Een gestandaardiseerde PC-infrastructuur zal alle Shell-bedrijven in staat stellen de breedte en het bereik van hun operaties te vergroten, over te gaan op nieuwe vormen van samenwerking en de Shell Groep krachtig te positioneren in de wereld van e-business.

Ongeveer de helft van de Compaq-technologie die in het contract ter waarde van $150 miljoen is opgenomen, zal worden geproduceerd door de twee Britse fabrieken van Compaq, gevestigd in Erskine en het Schotse Ayr. De twee fabrieken zullen PC's, servers, opslagsystemen en integratiediensten leveren aan Shell-vestigingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De overige apparatuur zal door andere productiefaciliteiten van Compaq wereldwijd worden vervaardigd.

Harry Roels, Managing Director van de Koninklijke/Shell Groep: "We werken heel graag samen met Compaq in dit baanbrekende project. Het zal ons de hulpmiddelen geven om onze bedrijfsactiviteiten werkelijk te globaliseren. Daarmee zullen we ook in staat zijn sneller te reageren op nieuwe kansen." Michael Winkler, executive vice president, Global Business Units van Compaq: "We zijn verheugd de technologie en oplossingen te kunnen leveren die Shell zullen helpen wereldwijd succes te hebben. Dit contract onderstreept het feit dat Compaq in staat is om innovatieve producten te ontwikkelen, deze in oplossingen te integreren en die wereldwijd af te leveren. Het demonstreert ook onze expertise in het helpen van wereldwijd opererende bedrijven met het realiseren van hun e-business potentieel. Shell geniet al tastbare zakelijke voordelen vanwege de standaardisatie van hun desktop-omgeving en we helpen Shell graag bij de uitrol van dit project gedurende de komende 12 maanden."

Shell zal ongeveer de helft van de Compaq-technologie leasen. Alle Compaq-producten worden geleverd met een standaard of uitgebreide garantie van drie jaar. Het bedrijf verwacht dat het project in de loop van 2002 zal zijn afgerond.

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is een van 's werelds marktleiders op het gebied van Internet-infrastructuren en -toegang. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert, al dan niet in samenwerking met haar partners, een breed scala aan end-to-end enterprise oplossingen, waaronder hardware, software, opslagsystemen en diensten. In meer dan 200 landen verkoopt Compaq haar producten en diensten, voornamelijk aan het bedrijfsleven, consumenten, de overheid en onderwijsinstellingen.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten, alsmede klantenondersteuning, is beschikbaar op http://www.compaq.nl.

COMPAQ AND THE COMPAQ LOGO REGISTERED U.S. PATENT AND TRADEMARK OFFICE. PRODUCT NAMES MENTIONED HEREIN MAY BE TRADEMARKS AND/OR REGISTERED TRADEMARKS OF THEIR RESPECTIVE COMPANIES. THIS FINANCIAL DISCUSSION CONTAINS FORWARD-LOOKING STATEMENTS BASED ON CURRENT EXPECTATIONS THAT INVOLVE A NUMBER OF RISKS AND UNCERTAINTIES. THE POTENTIAL RISKS AND UNCERTAINTIES THAT COULD CAUSE ACTUAL RESULTS TO DIFFER MATERIALLY INCLUDE: DELAYS IN THE IMPLEMENTATION OF CHANGES IN DELIVERY MODELS, COMPONENT SHORTAGES, INCREASED COMPETITIVE ENVIRONMENT AND PRICING PRESSURES, DELAYS IN PRODUCT ROLLOUT SCHEDULES, SLOW ACCEPTANCE FOR NEW FORM FACTORS, CHANGES IN PRODUCT, CUSTOMER AND GEOGRAPHIC SALES MIX, EMPLOYEE RETENTION, THE FINANCIAL CONDITION OF RESELLERS, DELAYS IN NEW SYSTEMS IMPLEMENTATION, OPERATIONAL INEFFICIENCIES RELATED TO SALES CYCLES, EQUITY INVESTMENT VOLATILITY, EMERGING MARKET POLITICAL OR ECONOMIC INSTABILITY AND DISRUPTIONS RELATED TO RESTRUCTURING ACTIONS. FURTHER INFORMATION ON THE FACTORS THAT COULD AFFECT COMPAQ'S FINANCIAL RESULTS IS INCLUDED IN COMPAQ'S SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION (SEC) FILINGS, INCLUDING THE LATEST ANNUAL REPORT ON FORM 10-K AND THE LATEST QUARTERLY REPORT ON FORM 10-Q.


- Einde persbericht -
Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: Jeanette.dewilde@compaq.com Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 - 5628208, e-mail: perlitaf@monogram.nl