Geveke N.V.

Geveke koopt verhuurspecialist Knijff

NAARDEN - Dienstverlenende handelsorganisatie Geveke breidt met de aankoop van W. Knijff bv opnieuw haar verhuuractiviteiten uit. Knijff verhuurt, verkoopt en verleent service aan onder andere meetapparatuur, gemotoriseerde werktuigen en kleinere gereedschappen en richt zich daarmee met name op de sectoren wegen-, water- en railbouw. Met 23 medewerkers realiseerde de onderneming uit Ridderkerk in 2000 een omzet van ruim EUR 5,5 miljoen.

De acquisitie past geheel in de strategie van de Geveke groep, waarin uitbreiding van de verhuuractiviteiten een vooraanstaande plaats inneemt. Knijff heeft een goede positie in de business-to-business verhuurmarkt in Nederland en kan met haar netwerk en kennis Geveke helpen bij een verdere roll out van de verhuurstrategie in Nederland. Deze roll out zal plaatsvinden in samenwerking met verhuurspecialist Cramo, waar Geveke vorig jaar een minderheidsbelang in nam. Knijff zal binnen Geveke worden opgenomen in het nieuwe cluster Geveke Rental Services. De acquisitie is uit eigen middelen gefinancierd en zal direct bijdragen aan de winst per aandeel.

De Directie

Naarden, 26 maart 2001

Voor nadere informatie:
ing C. Knol
CEO
tel. 035 6997 301

mr drs T.S. Haisma
CFO
tel. 0354 6997 307
Geveke nv
Gooimeer 6-35
1411 DD Naarden
http://www.geveke.com

Geveke nv is een dienstverlenende handelsorganisatie. De onderneming legt zich daarbij - veelal op basis van exclusieve vertegenwoordiging
- toe op de inkoop, marketing, distributie, onderhoud en verhuur van een breed pakket van diesel- en gasmotoren, machines, elektronische componenten en technische verbruiksgoederen ten behoeve van de industrie, bouw en overheid.

Geveke realiseert een omzet van ca EUR 1.100 mln per jaar met ca 3.200 medewerkers. De werkmaatschappijen van Geveke zijn actief in Nederland, België, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Estland, IJsland, Polen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Moskou.

De aandelen van Geveke zijn genoteerd aan de effectenbeurs van Euronext Amsterdam.