P E R S B E R I C H T

Alblasserwaard Internetkrant kiest voor Sliedrechts bedrijf

GIESSENBURG / SLIEDRECHT - De Alblasserwaard Internetkrant, de regionale krant op het worldwideweb www.alblasserwaard.net, gaat met ingang van 1 mei draaien op een van de zeven servers van de Sliedrechtse provider GVS Internet. Dat is eigenaar Peter Donk Productions te Giessenburg met GVS Internet te Sliedrecht overeengekomen.

Bovendien zullen een aantal domeinnamen en andere sites van Peter Donk Productions bij GVS Internet worden ondergebracht. De Alblasserwaard Internetkrant wordt dagelijks gemiddeld zestig keer bezocht en er zit nog steeds een stijgende lijn in. Met de huidige provider was men echter niet tevreden. "De beslissing is genomen nadat een grote provider in Haarlem hun diensten staakten op momenten, dat wij moesten uploaden. Doordat dit meerdere malen in korte tijd is gebeurd, besloten wij op zoek te gaan naar een nieuwe partner en zijn gaan kijken in de regio. Gerben van der Veen van GVS Internet kende ik al wat langer en zodoende zijn we in gesprek geraakt. We hadden goede geluiden gehoord over de jonge Sliedrechtse onderneming. Dat heeft ons eind maart er toe bewogen om de overstap door te zetten. Voor de lezers verandert er overigens niets", zegt eigenaar Peter Donk. Zijn bedrijf Peter Donk Productions werkt voor radio, televisie, krant en internet.

GVS Internet, die zo n duizend domeinnamen host, is blij met de keuze van het Giessenburgse bedrijf. "De Alblasserwaard Internetkrant moet altijd bereikbaar zijn. De site moet 24 uur per dag te wijzigen zijn met belangrijk regio nieuws. Wij weten dan ook zeker in deze behoefte goed te kunnen voorzien", vult eigenaar Gerben van der Veen van GVS Internet aan.

Wegens drukke activiteiten voor andere media stoot Peter Donk Productions een groot aantal domeinnamen af en stopt de media-ondernemer met ingang van 1 mei met de Drechtsteden Internetkrant. De domeinnaam blijft actief en wordt (voorlopig) doorgelinkt naar de Alblasserwaard Internetkrant.