Tom Coronel

26 Maart 2001: Jaap van Lagen met steun van Tom Coronel in Formule Ford

Jaap van Lagen, de winnaar van de Tom Coronel wisseltrofee, zal het komende seizoen opnieuw uitkomen in de Formule Ford. Hij zal het Nederlands en Benelux Formule Ford kampioenschap rijden voor Van Amersfoort Racing. Jaap verkeerde lange tijd in onzekerheid of hij dit jaar opnieuw aan de start van de Formule Ford zou kunnen verschijnen. Na de persoonlijke inzet van Tom Coronel en met ondersteuning van de sponsor Appeal Casual Promo Wear (brand van Mid Ocean Trading Group), is nu een plaats in het Van Amersfoort Racing Formule Ford team verzekerd. Jaap zal tijdens de Paasraces al aan de start verschijnen en neemt deel aan het gehele Nederlands- en Benelux programma, alsmede de World Finals op Brands Hatch.

Jaap is vanzelfsprekend opgelucht en gelukkig met deze last-minute overeenkomst: Het zag er lange tijd naar uit dat ik dit jaar niet in een Formule Ford zou kunnen rijden. Ik heb wel wat aanbiedingen gekregen voor andere klassen, maar wilde persé weer in een Formule Ford rijden. Ik weet zeker dat mijn toekomst in de Formule autos ligt en dat ik zal bewijzen daar succesvol in te zijn. Toen Tom zich persoonlijk voor mij heeft ingezet, heeft hij een aantal sponsoren bereid gevonden mij te ondersteunen. Toen is het allemaal heel snel gegaan. Het is natuurlijk fantastisch om dan ook nog bij Frits te kunnen rijden. Ik ben zeer opgelucht en weet zeker dat ik Appeal Casual Promo Wear niet teleur zal stellen.



26 Maart 2001: Peter Kox met Ferrari in FIA GT series

Peter Kox zal naast het volledige Europees Super Touringcar kampioenschap ook een aantal FIA GT races rijden. De Eindhovenaar die de afgelopen twee jaar samen met Jan Lammers en Tom Coronel deel uitmaakte van het Racing for Holland team in Le Mans is door het Britse Prodrive gevraagd om de Ferrari 550 te besturen tijdens de GT races op Zolder, de A1 ring en de Nürburgring. Tijdens deze evenementen is de Zwitser Alain Menu, die eveneens is gecontracteerd als rijder, afwezig vanwege DTM verplichtingen. De tweede rijder van het team is nog niet bekend. Volgens insiders maakt de Zweed Rickard Rydell, die net als Kox en Menu in het verleden succesvol was in het BTCC, een goede kans.

De door Prodrive geprepareerde Ferrari zal pas vanaf de race op Zolder zijn debuut maken in het kampioenschap. Peter Kox krijgt dus de primeur.