Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 26 maart 2001

Dronken automobilist raakt het een en ander Noordwijk Op vrijdag 23 maart rond 22.51 uur hield de politie in zijn woning aan de Abraham van Royenstraat een 42-jarige man aan. De Noordwijker had kort voor zijn aanhouding dronken in zijn auto rondgereden. Daarbij had hij op de Van Panhuysstraat een boom compleet uit de grond en een bloembak kapot gereden. Getuigen hadden de man vervolgens via een fietspad de Duinweg op zien rijden en daarna de Huis ter Duinstraat. De politie trof de man thuis aan. Hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Onder invloed rijden Lisse Op zaterdag 24 maart rond 2.20 uur hield de politie op de Kanaalstraat een 34-jarige Sassenheimse automobiliste aan. Zij had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 715 ug/l. ( 220 ug/l is de limiet.)

Brand in slaapkamer Hillegom Op zaterdag 24 maart rond 14.30 uur ontstond brand in een slaapkamer van een woning aan de Joseph Israelslaan. Vermoedelijk was brandbaar materiaal terecht gekomen op een elektrisch kacheltje. De brandweer kwam terplaatse.

Inbraak in woningen Katwijk Op vrijdag 23 maart werd in de avond ingebroken in een woning aan de Castor. Via een dakraam is de inbreker binnen gekomen. Uit de woning worden een computer en een stereo-toren vermist. Rond 21.30 uur werd een inbreker in een woning aan de Steenbok door de bewoner betrapt. Waarschijnlijk is ook deze inbreker via een dakraam de woning binnengekomen. Toen de bewoner gestommel hoorde en een schreeuw gaf, ging de inbreker er als een haas vandoor.

Onder invloed rijden Katwijk Op zaterdag 24 maart rond 00.25 uur hield de politie op de Wassenaarseweg een 33-jarige automobilist uit Noordwijk aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse met als uitslag 250 ug/l. ( de limiet is 220 ug/l.) was goed voor een bon van fl. 410,--. Op zondag 25 maart rond 03.30 uur hield de politie op de Karel Doormanlaan een 30-jarige automobilist uit Noordwijkerhout aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 715 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet) Naast een proces-verbaal en een rijverbod voor acht uur, moest de man zijn rijbewijs inleveren.

Onder invloed rijden Oegstgeest Op zaterdag 24 maart rond 02.55 uur hield de politie op de Geverstraat een 49-jarige automobilist uit Zoetermeer aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse bracht hem tot 530 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet) Rond 03.00 uur was een 34-jarige automobilist uit Oegstgeest het haasje op de Geverstraat. Ook hij moest blazen. De man kwam uit op 450 ug/l. Rond 3.25 uur ging ook een 26-jarige automobilist uit Oegsteest voor de bijl op de Geverstraat. Met een ademanalyse-uitslag van 385 ug/l. kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod voor drie uur.

Bewoner oog in oog met inbreker Rijnsburg Op vrijdag 24 maart rond 20.00 uur kwam een bewoner van de Burg. Meijboomstraat oog in oog te staan met een inbreker. Via een deur was de inbreker de schuur binnengekomen en opende daarna een tussendeur die uitkomt in de keuken van de woning. Op dat moment stond de bewoner daar. De inbreker ging er daarna als een haas vandoor.

Inbraak in woning Rijnsburg Op zondag 25 maart in de middag werd ingebroken in een woning aan de Boslaan. Om binnen te komen werd een ruit van een deur vernield. Vooralsnog worden uit de woning geld, sieraden en pasjes vermist.

Onder invloed Leiden Op vrijdag 23 maart rond 23.30 uur hield de politie op de Willem de Zwijgerlaan een 25-jarige automobilist uit Leiden aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 420 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet) Rond 23.55 uur was het weer raak. Op de Willem de Zwijgerlaan werd een 42-jarige automobilist uit Leiden aangehouden. Ook hij had te veel gedronken. Hij kwam tot 465 ug/l. Op zaterdag 24 maart rond 00.15 uur werd op de Stevenshofdreef een 62-jarige automobilist uit Leiden aangehouden. De man had drank op en was toch achter het stuur gekropen. Een ademanalyse kwam tot 400 ug/l.. Op zaterdag 24 maart rond 01.30 uur hield de politie op de Hoge Rijndijk een 46-jarige automobiliste uit Leiden aan. Ook de vrouw werd met drank op achter het stuur door de politie betrapt. Van haar werd een bloedproef afgenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 13 uur kon de vrouw weer het bureau vertrekken. Op zaterdag 24 maart rond 01.30 uur hield de politie op de Stevenshofdreef een 57-jarige automobilist uit Den Haag aan. De Hagenaar had te veel gedronken. De ademanalyse kwam tot 290 ug/l. Op zaterdag 24 maart rond 02.20 uur hield de politie op de Plesmanlaan een 31-jarige automobilist uit Oegstgeest aan. Hij had te veel gedronken. De ademanalyse wees 565 ug/l. aan. Op zaterdag 24 maart rond 03.00 uur hield de politie op de Stationsweg een 36-jarige automobiliste uit Leiden aan. Zij had te veel gedronken. De vrouw verzette zich tegen haare aanhouding. Zij weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Zij werd ingesloten. Op zaterdagmorgen kon ze met een proces-verbaal voor de weigering huiswaarts keren. Op zondag 25 maart rond 01.25 uur hield de politie op de Kooilaan een 24-jarige automobilist uit Leiden aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam tot 640 ug/l. Naast een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal moest de man zijn rijbewijs inleveren.

Auto brandt uit Leiden Op zaterdag 24 maart rond 03.00 uur raakte door nog onbekende oorzaak een auto, geparkeerd aan de Morsstraat, in de brand. De auto was van een 31-jarige Leidenaar. De brandweer bluste de brand. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.

Onder invloed Voorschoten Op zaterdag 24 maart rond 02.45 uur hield de politie op de Overslagstraat een 21-jarige automobilist uit Voorschoten aan. De jongeman had te veel gedronken. De ademtest wees 390 ug/l. uit.

Inbraak in woningen Voorschoten Op vrijdag 23 maart werd er in de middag of avond ingebroken in een woning aan de Rouboslaan. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Er zijn diverse sieraden weggenomen. Een door de politie ingesteld buurtonderzoek leverde nog geen resultaat in de richting van de daders. In de avond werd ingebroken in een woning aan de Veurseweg. Om binnen te komen werd een slot van een deur afgebroken. Ook hier betrof de buit sieraden. Een buurtonderzoek leverde ook hier nog geen resultaat op. Op zondag 25 maart werd een inbraak geconstateerd in een woning aan de Schuilinglaan. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Weggenomen uit de woning zijn ondermeer een video-camera, mobiele telefoon en sieraden. De politie denkt dat de inbraak tussen vrijdag 23 maart en het tijdstip van ontdekking moet zijn gepleegd.

Hondenpoep leidt tot mishandeling Leiden Waarschijnlijk omdat een man zich eraan ergerde dat een hond op de stoep voor zijn woning aan de Pieter de la Courtstraat poepte, sloeg deze in op het vrouwtje van de hond. De vrouw, een 48-jarige Leidse, was haar hondje aan het uitlaten. De hond deed zijn behoefte op de stoep. Nog voordat de vrouw met een opruimschepje en zakje aan de slag kon, kwam de man op de vrouw aanlopen en begon haar te slaan en te schopp. Zij liep daarbij een pijnlijk gezicht op. De vrouw deed bij de politie aangifte.

Groep personen belaagt politiebureau Hillegom Een groep van ongeveer 25 personen heeft op zondag 25 maart omstreeks 22.15 uur het politiebureau in Hillegom belaagd. Aanleiding was de aanhouding van acht jongeren in de leeftijd van 14, 15, 16 jaar na het vernielen van een fiets. Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat er op het Raadhuisstraat nabij het gemeentehuis een fiets werd vernield. Ter plaatse gekomen trof de politie acht jongeren aan bij de vernielde fiets. De jongeren werden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en omdat men niet wilde zeggen wie van hen de fiets had vernield. De jongeren werden voor verhoor overgebracht naar het bureau.Tijdens de verhoren kwam een groep van 25 personen naar het bureau en uitte daar bedreigingen en beledigingen. Vanwege de agressieve sfeer zette de politie een groot aantal agenten en een diensthond in op de groep die ondertussen de plaats verlaten had. Een achtervolging door Hilligom heeft geen verdere aanhoudingen opgeleverd.

Te veel gedronken Hazerswoude-Dorp Een 16-jarige jongen uit Hazerswoude reed zaterdag 24 maart rond 02.00 uur zonder helm over de Dorpsstraat. Hij was niet in het bezit van een bromfietscertificaat en hij bleek ook nog te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 415 ug/l. De jongen kreeg een proces-verbaal.

Verkeersongeval met dodelijke afloop Rijnsaterwoude Een 17-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn is op zondagmorgen omstreeks 03.15 uur dodelijk verongelukt na een verkeersongeval. De man was inzittende in een personenauto die werd bestuurd door een 20-jarige plaatsgenoot. De automobilist reed over de Provincialeweg N207 in de richting van Leimuiden. Nadat hij het viaduct over de Leidsevaart ter hoogte van Rijnsaterwoude was gepasseerd, raakte hij in de bocht rechts van de weg af en sloeg via de berm over de kop. Het voertuig kwam in de bossages tot stilstaand. De 17-jarige Koudekerker overleed ter plaatse. De 20-jarige is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis met schaafwonden en kneuzingen over het lichaam. Omdat de automobilist vermoedelijk heeft gereden onder invloed van alcohol werd hij aangehouden.

Beroving Alphen a/d Rijn Vrijdagavond 23 maart omstreeks 20.00 uur is op de Cooperbaan nabij de Zegerplas een 12-jarige jongen uit Alphen a/d Rijn bedreigd door twee jongens die geld van hem eisten. Hierbij werden een op een vuurwapen lijkend voorwerp en een steekvoorwerp gebruikt. De daders zijn vervolgens richting de begraafplaats gerend. De politie heeft hierna direct ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Mishandeling Alphen a/d Rijn Een 22-jarige jongen uit Woubrugge is zaterdagnacht 24 maart omstreeks kwart voor drie door de uitsmijter van een horecagelegenheid aan de Julianastraat mishandeld. De jongen speelde samen met een vriend een videospelletje. De uitsmijter had even daarvoor aangekondigd dat het café ging sluiten. Hij leek de jongens de gelegenheid te geven het videospelletje af te maken. Zonder verdere aanleiding gaf hij de Woubruggenaar hierna een kopstoot. De jongen heeft hiervan aangifte gedaan.

Parkeercontrole Alphen a/d Rijn Bij een parkeercontrole aan de Wederikstraat en de Lupinesingel heeft de politie in totaal vijf processen-verbaal uitgeschreven, één in de Lupinesingel en vier in de Wederikstraat.

Aanrijding Alphen a/d Rijn Zondagavond 25 maart omstreeks kwart over zeven heeft op de kruising Pres. Kennedylaan/Willem de Zwijgerlaan/Oranje Nassausingel een aanrijding plaatsgevonden tussen twee Alphenaren van 20 en 26 jaar. De 20-jarige negeerde het rode licht en reed de kruising op. De 26-jarige reed bij groen licht de kruising op en wilde linksaf de Oranje Nassausingel oprijden, waarbij hij geraakt werd door zijn plaatsgenoot. Hij hield hier een pijnlijke pols aan over. De man die door het rode licht reed, had nekklachten na de aanrijding.

Alcoholcontrole Aarlanderveen/Alphen a/d Rijn/Nieuwkoop De politie heeft bij alcoholcontroles in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 maart vijf personen aangehouden wegens rijden onder invloed. Deze controles vonden plaats op de Nieuwkoopseweg in Aarlanderveen en in Alphen a/d Rijn op de Oranje Nassausingel, de Willem de Zwijgerlaan en aan het Burgemeester Visserpark. In Nieuwkoop werd gecontroleerd aan de Industrieweg. Het hoogst gemeten ademalcoholgehalte was bij een 39- jarige man uit Alphen a/d Rijn. Deze kwam uit op 535 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Tevens werd een 42-jarige Leidenaar aangehouden die naast het feit dat hij een slok op had (450 ug/l) ook nog onverzekerd rondreed.

Alcoholcontrole Gouda De politie heeft bij alcoholcontroles in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 maart acht personen aangehouden wegens rijden onder invloed. Conmtroles vonden plaats bij de Goudse Poort, de Burg. Jamessingel en de Lange Tiendeweg. Het hoogst gemeten ademalcoholgehalte was bij een 30-jarige Pool. Deze kwam uit op 810 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een transactie van fl 2500,-. Verder waren er ademalcoholgehaltes variërend van 235 ug/l tot 545 ug/l.

Fietser vergeet voorrang te verlenen Gouda Op zaterdag 24 maart rond 13.20 uur vergat een 80-jarige fietser uit Gouda op de kruising Sportlaan met de Nansenstraat bij het afslaan voorrang te verlenen aan een 21-jarige automobilist uit Gouda. Een aanrijding volgde. Daarbij liep de fietser een zware hersenschudding op. Hij werd overgebracht naar het Dijkzicht ziekenhuis in Rotterdam.

Fietster mishandeld Gouda Op zondag 25 maart rond 01.15 uur werd een 26-jarige fietster uit Gouda op het Albert Plesmanplein mishandeld door twee nog onbekende jongens. De vrouw kreeg enkele klappen in het gezicht. De vrouw kwam uit de spoortunnen en reed het plein op toen de twee jongens haar tegenhielden en haar de klappen verkochten. De politie stelt een onderzoek in.

Rijden onder invloed Nieuwerkerk a/d Ijssel Een 51-jarige automobilist uit Gouda is op maandag 26 maart omstreeks 00.50 uur op de Rijksweg A20 Noordbaan bij het tankstation aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist blies 765 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van negen uur.

Rijden onder invloed Krimpen aan de Lek Op vrijdagavond 23 maart werd op de C.G. Roosweg tijdens een alcoholcontrole een aantal automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Een 52-jarige automobilist uit Berkenwoude blies 245 ug/l en kreeg een transactie van f 410,-- en een rijverbod van een uur. Een 38-jarige automobilist uit Krimpen aan de Lek kreeg bij 255 ug/l eveneens een transactie van f 410,-- en een rijverbod van twee uren. Op zondag 25 maart omstreeks 17.25 uur werd een 22-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Ter hoogte van de afslag Berkenwoude keerde de bestuurder over de verdrijvingsvlakken, waarna hij werd staande gehouden. De ademtest gaf een uitslag aan van 285 ugl/l. Ook hij kreeg een transactie van f 410,--. De limiet voor alcohol in het verkeer is 220 ug/l.

Rijden onder invloed van alcohol Lekkerkerk De politie heeft op zondag 25 maart omstreeks 06.00 uur een 23-jarige automobilist uit Lekkerkerk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed met te hoge snelheid over de Talmastraat komende vanaf het Raadhuisplein. Op de Nic. Beetshof werd hij staande gehouden en vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de automobilist 290 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van een uur.

Controle sluiting horeca Schoonhoven De politie heeft op zaterdag 24 maart omstreeks 04.15 uur een horeca sluiting controle gehouden op onder andere de Haven, Spoorstraat, Lopikerstraat, Veerstraat, Tol, Dam en Albert Plesmanstraat. Er waren geen bijzonderheden.

Controle sluiting horeca Stolwijk De politie heeft op zaterdag 24 maart omstreeks 04.20 uur een horeca sluiting controle gehouden op onder andere de Kerspelpad en het Dorpsplein. Er waren geen bijzonderheden.