Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.15 uur
Omgevallen boom

RHENEN Op zondagochtend ontving de Politie rond 09.30 uur de melding dat op de Cuneraweg een omgevallen boom over de rijbaan lag. Op de weg bleek een boom van zon 25 meter lang dwars over het fietspad en de rijbaan te liggen. Daardoor moest het verkeer via het fietspad aan de overkant en de berm rijden.

Terwijl de Politie het verkeer begeleidde werd de brandweer van Achterberg ingeschakeld, die de boom met kettingzaag in kleinere gedeelten zaagde en verwijderde. Rijkswaterstaat stelt een nader onderzoek in.

Boswachter aangereden

RHENEN Gistermiddag is rond 15.45 uur een boswachter aangereden toen hij toezicht hield bij de afgesloten natuurgebieden in verband met Mond- en Klauwzeer. De boswachter waarschuwde een 63-jarige automobilist uit Rhenen op de Autoweg. Hier was de man niet van gediend en begon de boswachter uit te schelden. Omdat de man zijn personalia weigerde op te geven gaf de boswachter aan dat hij was aangehouden. Daarop wilde de verdachte wegrijden en reed daarbij tegen het been van de boswachter. Deze ging daarop half over de motorkap liggen om niet onder de auto te schieten. Daarop stopte de bestuurder.

De hulp van de Politie werd ingeroepen en hield de man aan. Op het bureau kreeg hij een bekeuring voor het niet voldoen aan een vordering van een toezichthouder.

Gordelcontrole

RHENEN De Politie heeft op zondagmiddag tussen 14.30 16.30 uur een autogordelcontrole gehouden. In totaal werden 380 passanten gecontroleerd. Hiervan bleken 11 personen zonder de verplichte autogordel te rijden.

Rijden onder invloed

LANGBROEK Op de Langbroekerdijk werd in de nacht van zondag op maandag rond 02.30 uur een 56-jarige man uit Langbroek aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De man werd in zijn personenauto aangehouden tijdens een routinecontrole. Na een ademanalyse bleek de man met 0,95 promille te hebben gereden. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen.