Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.00 uur
Brand

WOERDEN In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 maart heeft er op de s-Gravensloot in enkele panden brand gewoed.

Omstreeks middernacht kwam de melding van de brand binnen. Het bleek te gaan om leegstaande panden. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het hoofdgedeelte geheel uitbrandde. Het voorste gedeelte van de panden kon de brandweer door het nat te houden sparen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Rondscheurende auto

KOCKENGEN Op zondagmiddag 25 maart kreeg de politie de melding dat op het Koningin Wilhelminaplein een auto zou rondscheuren.

Omstreeks half zes zou een zwarte pick-uptruck over een behoorlijke afstand door het gazon van het Koningin Wilhelminaplein zijn gereden. Ter plaatse constateerden politiemensen dat er een bandenspoor van ongeveer 60 meter door het gazon liep en dat diverse woningen, autos en hekwerken met modder waren besmeurd. Dit zou blijkens verklaringen van getuigen door de pick-uptruck zijn veroorzaakt. Tijdens de wildemansrit over het gazon moest een voetgangster voor de pick-up weg springen teneinde te voorkomen dat zij aangereden zou worden.

Middels politieonderzoek kon de identiteit van de betrokken bestuurder worden achterhaald. De man, 32 jaar oud en afkomstig uit Tienhoven, werd even later op de Westbroeksebinnenweg aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bekende met zijn pick-up het gazon te hebben vernield en was bereid de schade te vergoeden. Hij zei geen voetgangster te hebben gezien. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Auto rijdt het talud af

OUDEWATER In de nacht van zondag 25 op maandag 26 maart is een automobilist op de Utrechtsestraatweg van de weg geraakt en van het talud afgereden.

Omstreeks twee uur reed een 46-jarige automobilist uit Stolwijk over de Utrechtsestraatweg, komende uit de richting van Oudewater en gaande in de richting van Montfoort. Door nog onbekende oorzaak raakte de automobilist van de weg, botste tegen een lantaarnpaal en kwam onderaan het talud tot stilstand.

Bij het opnemen van het ongeval constateerden de politiemensen dat de man naar alcohol rook. Bij de blaastest ter plaatse blies de man een `A` (Alarm), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Op het politiebureau lukte het niet de ademtest succesvol uit te voeren, vandaar dat er een bloedproef bij de man werd afgenomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.