Gemeente Soest

28 maart: Landelijke manifestatie "Drempels weg!"

Woensdag 28 maart a.s. om 10.30 uur vindt in de Jaarbeurs te Utrecht de landelijke manifestatie Drempels Weg! plaats. Tijdens deze gratis toegankelijke manifestatie zal de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport mw. Margot Vliegenthart samen met premier Kok het startsein geven voor een grote landelijke campagne met als doel dat ook in de virtuele wereld van internet de drempels voor gehandicapten verdwijnen.

Internet kan de maatschappelijke positie van mensen met een handicap enorm versterken.

Het biedt de mogelijkheid om ondanks bepaalde beperkingen zelfstandiger in de maatschappij te functioneren. Het internet levert voor veel mensen met een handicap echter frustraties en ergernis op. Een groot deel van de websites blijkt dusdanige drempels op te werpen ( bij voorbeeld door een ingewikkelde pagina-opmaak) dat ze niet toegankelijk of bruikbaar zijn. Organisaties van gehandicapten pleiten daarom al enige tijd voor een toegankelijker internet. Het project Drempels Weg!brengt dat proces in een stroomversnelling.

Diegene die deze manifestatie wil bezoeken kan zich aanmelden via de website www.drempelsweg.nl of door contact op te nemen met 020-5620007.

Werken aan wegen
J. Halling, afdeling sociale dienstverlening, tel nr. 6093574 en onderdelen. De achterzijde van de folder is gebruikt voor Laatst bijgewerkt: 09.03.01 09:24