Gemeente Maassluis

21-3-2001

Commissie Milieu en Volksgezondheid vergadert op 28 maart

De raadscommissie voor milieu en volksgezondheid, personeel en organisatie vergadert op 28 maart 2001 in het stadhuis aan de Koningshoek. De openbare vergadering begint om 20.00 uur en wordt gehouden in zaal de Buys.

Op de agenda van de vergadering staan onder andere de volgende onderwerpen:


· Presentatie Verslavingsbeleid
Er worden diverse stukken gepresenteerd over het verslavingsbeleid, namelijk de nota stand van zaken verslavingszorgbeleid Rotterdam, de bijlage verslavingsbeleid en het jaarplan 2001 van het Platform Verslavingspreventie Maassluis.


· Productbegroting 2001 GGD NWNHet college stelt voor in te stemmen, met een aantal wijzigingen in de productafname, met de productbegroting 2001 en de begroting 2001 van de Geneeskundige en Gezondheidsdienst Nieuwe Waterweg Noord (GGD NWN). Voor de gemeente Maassluis zal de uitvoering van gewenste producten 864.207,- ( 392.160,-) vergen. De productbegroting 2001 en de "dienstbegroting" 2001 van de GGD NWN worden via de commissie Milieu en volksgezondheid c.a. voorgelegd aan de raad d.d. 10 april 2001 met het voorstel daarmee in te stemmen onder het voorbehoud dat de GGD haar begrotingen via begrotingswijziging aanpast aan de gewenste productafname door de gemeenten in 2001.
· Aanpassing afvalperswagenHet is noodzakelijk om op korte termijn het beladingssysteem van één van de afvalperswagens van de gemeentelijke reinigingsdienst te reviseren. Het college stelt voor het beladingssysteem te vervangen door een multifunctioneel beladingssysteem.

Inzage, inspreken en vragenhalfuur
De bij de agenda van de commissievergadering behorende vergaderstukken zijn voor belangstellenden in te zien in de speciale publieksmap in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Het informatiecentrum is voor het inzien van stukken geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. Op vrijdagavond en zaterdag ligt de publieksmap met commissiestukken ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Ibisstraat.
Wie wil inspreken op een agendapunt, moet bij het begin van de vergadering aanwezig zijn. Ook is het mogelijk gebruik te maken van het vragenhalfuur. In het vragenhalfuur, dat bij iedere reguliere commissievergadering op de agenda staat, kunnen belangstellenden onderwerpen aan de orde stellen die niet op de agenda van de vergadering staan, maar wel tot het werkterrein van die betreffende raadscommissie horen.

BezoekersenquêteHet onderzoek naar de ervaringen van bezoekers van openbare raads(commissie)-vergaderingen van de gemeente Maassluis is nog steeds gaande. Deze commissieronde is de laatste kans die bezoekers hebben om hun mening over de gang van zaken rondom openbare vergaderingen kenbaar te maken. Door het invullen van een vragenlijst kan men laten weten wat ze van de vergadering vinden, waarom de vergadering wordt bijgewoond, hoe ze aan hun informatie komen, wat ze van de discussie vinden en wat er beter kan. De vragenlijsten zijn in de vergaderzalen verkrijgbaar, in het informatiecentrum en ook op Internet. Belangstellenden kunnen het vragenformulier vinden op de website van de gemeente Maassluis, de lijst invullen en direct via email terugsturen..
Enquêteformulier raads- en commissievergaderingen

Overige documenten:
Vergadering Commissie Milieu, volksgezondheid en personeel van 28-3-2001