Politiebericht Groningen: Diverse 27-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 27 maart 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Musselkanaal: inbraak jeugdsoos
In de jeugdsoos aan de Willem Diemerstraat in Musselkanaal is zondagnacht ingebroken. De toegangsdeur is op grove wijze opengebroken. Er werd echter niets vermist. De politie stelt een onderzoek in.

Stadskanaal: inbraak school
In een school aan de Frankrijklaan in Stadskanaal is het afgelopen weekend ingebroken. Men is binnengekomen door een ruit van de kantine open te breken. De geldlade van de voetbalspelkast is opengebroken en leeggehaald. Overigens wordt er niets vermist.

Delfzijl:aanhouding voor drugs
Een 26-jarige inwoner van Delfzijl is maandagnacht op de Johan van de Kornputplein in zijn woonplaats aangehouden voor het bezit van enkele bolletjes cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Winsum: auto in de sloot
Maandagnacht is op de Garnwerderweg bij Winsum een 29-jarige inwoner van Winsum, vermoedelijk door een te hoge snelheid, met zijn auto uit de bocht gevlogen. Hij kwam in een ondiepe sloot terecht. De auto raakte flink beschadigd, de bestuurder bleef ongedeerd. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Ulrum: auto tegen de boom
Op de Leensterweg bij Ulrum is maandagmiddag een 18-jarige automobilist uit Wehe den Hoorn tegen een boom gebotst. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd. De bestuurder en een inzittende, een 15-jarige dorpsgenoot van de bestuurder, hebben volgens de behandelende politiemensen mazzel gehad en bleven ongedeerd. De bestuurder verklaarde dat hij moest uitwijken voor een tegenligger, waardoor hij in eerste instantie in de rechterbern kwam. Na een stuurcorrectie begon de auto echter te schuiven, waardoor hij in de linker berm terecht kwam en tegen een boom botste. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: Grootegaster meerdere keren in beeld Een 30-jarige Grootegaster was maandag in de stad enkele keren in beeld toen hij zich schuldig maakte aan een aantal strafbare feiten. Maandagmorgen werd hij op de Bloemstraat aangehouden, samen met een 48-jarige stadjer, toen ze drugs uitwisselden. Het bleek om een slaaptablet te gaan die hij van de stadjer kocht. De stadjer bleek meer dan 30 slaaptabletten en capsules bij zich te hebben, die kennelijk voor de handel bestemd waren. Deze werden in beslag genomen. Omdat voor de stadjer nog bijna duizend gulden aan boetes openstond moest hij aan het politiebureau blijven. De Grootegaster werd na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Maandagmiddag echter werd hij wederom aangehouden. Deze keer voor het plegen van winkeldiefstallen in een sportzaak aan de Vismarkt en een parfumeriezaak aan de Guldenstraat. Hij had respectievelijk twee shirtjes gestolen en een flesje parfum. Met een dagvaarding op zak om zich op een later tijdstip te verantwoorden voor de rechter kon hij het politiebureau weer verlaten.

Groningen: Vernieling autos
Afgelopen weekend zijn vernielingen gepleegd aan een tweetal vrachtautos op een parkeerterrein aan de Rouaanstraat. De daders bekladden door middel graffiti de beide vrachtautos vol met allerlei teksten. In de omgeving van de autos werden twee spuitbussen verf aangetroffen. Vermoedelijk zijn de daders via de spoorbaan naar Hoogezand op het terrein gekomen. De schade aan de voertuigen bedraagt enkele duizenden guldens.

Groningen: inbraak in buurt Trefpunt
Afgelopen weekend is ingebroken in een buurtpand aan de Siersteenlaan. De daders kwamen het pand binnen door aan de achterzijde een raam te verbreken. In het pand werd alles doorzocht. Een radioset, mobiele telefoon en computerkast met printer werden meegenomen. Ook deden de daders zich tegoed aan drank en etenswaren. De schade is aanzienlijk.

Groningen: tanken zonder betaling
Maandagnacht werd op de Lijnbaanstraat een 20-jarige man uit Haren aangehouden. De verdachte bleek op de Europaweg met zijn auto benzine getankt te hebben en daarbij was hij weggereden zonder te betalen. Op grond van het signalement en het kenteken troffen politiemensen de verdachte aan. Hij bleek bij controle van zijn persoonsgegevens niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bovendien moest de man nog ruim duizend gulden aan boetes betalen. Zijn auto is in beslag genomen en na betaling van de boetes krijgt hij deze terug.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 8844.