Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van woensdagmorgen
09:16 woensdag 28 maart 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033


* Diefstal uit winkel

HOOGEVEEN Gistermiddag zijn bij een winkel aan de Hoofdstraat, door de Toezichthouders, twee dames aangehouden op verdenking van diefstal. De dames, respectievelijk 41 en 37 jaar en afkomstig uit Emmen waren op heterdaad betrapt. Even later werden door de Toezichthouders nog twee verdachten, een 23-jarige vrouw uit Emmen en een 41-jarige man uit Harlingen aangehouden. Uit het ingesteld onderzoek bleek dat de auto van één van de verdachten vol zat met gestolen goederen. Ze hadden onder andere kleren, ondergoed, maandverband, luierklemmen, enkele draagbare telefoons, tafellopers en enkele dekbedovertrekken ontvreemd. De goederen waren traceerbaar uit enkele winkels uit Hoogeveen. Het totale bedrag aan gestolen goederen bedraagt naar een eerste schatting tussen de vier en vier en een half duizenden gulden. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* Diefstal overige goederen

ASSEN Op een trainingsveld van de Belgische herders aan het Dijkveldpad zijn, vermoedelijk afgelopen weekend, drie schuttingen voor hondentrainingen gestolen. De schade bedraagt ongeveer f 1.500,-- gulden.


* Openbare schennis

HOOGEVEEN Toen twee Hoogeveense dames, respectievelijk 23 en 26 jaar, gisteravond een winkel aan de Schutstraat verlieten, werden zij geconfronteerd met een potloodventer. De man stond met zijn geslachtsdeel uit de broek en maakte de daarbij bekende bewegingen. Hij keek daarbij provocerend in de richting van de dames. Hij liep nog een stukje met de dames mee om er zeker van te zijn dat ze alles goed konden zien. Toen de politie te plaatse was, bleek de schennispleger al verdwenen. Het betrof een blanke man van tussen de 40 en 50 jaar. De man was ongeveer 1.85 m. Hij had donkerblond / rossig haar en droeg een volle ringbaard.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe