Gemeente Zoetermeer

Bestrijding Mond- en KlauwZiekte(MKZ) blijft hoogste zorg vragen!

Sinds 2 maart jl. heeft het college van Burgemeester en Wethouders alle Stadsboerderijen en een deel van de recreatiegebieden in Zoetermeer gesloten voor bezoekers. Dit op dringend advies van het ministerie van Landbouw en Visserij. De hekken van 'Het Buitenbeest' en 'De Balijhoeve' zijn en blijven dicht!

Recreatiegebieden
De gemeente heeft niet alleen dieren op de stadsboederijen maar ook vee in een aantal recreatiegebieden. Het gaat om het Noord-Aa-gebied, Westerpark en Buytenpark. De dieren die hier rondlopen zijn schapen, koeien en paarden. Zij zijn bij elkaar gedreven in een kleine deel van het de gebieden. De doorgaande fietsroutes in deze gebieden blijven hierdoor open. De overige wandelroutes en fietspaden in deze gebieden zijn afgesloten met hekken. Ook de schapen die in enkele weitjes in de stad staan zijn bij elkaar gedreven.

Mijd de randgebieden
Zoetermeer ligt tegen Het Groene Hart aan en veel bewoners gaan, bijvoorbeeld in het weekend, naar deze randgebieden om lekker te wandelen of te fietsen. U moet dan denken aan de randgebieden zoals de Meerpolder, het gebied ten noorden van de Noord-Aa, rond Benthuizen en ten zuiden van Rokkeveen in Het Balijbos e.d.
Hoewel in deze gebieden gelukkig nog géén MKZ is uitgebroken vraagt de gemeente haar inwoners toch nadrukkelijk om deze gebieden zoveel mogelijk te mijden. Het virus is zo besmettelijk dat alles in het werk moet worden gesteld om verspreiding te voorkomen, dus liever ook géén bezoek aan deze randgebieden.

Voor meer informatie over mond- en klauwzeer kan de de website van het ministerie van Landbouw en Visserij worden geraadpleegd: www.minlnv.nl



Gemeente Zoetermeer © March 2001