Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-03-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht Stad, 09.50 uur
Man beroofd van laptop

UTRECHT Dinsdagavond rond kwart voor zeven werd een 29-jarige man uit Utrecht van zijn laptop beroofd.

De man stond te pinnen bij een automaat aan het Smaragdplein toen zijn laptop onder zijn arm vandaan getrokken werd door een onbekend gebleven persoon. De Utrechter kon een redelijk goed signalement geven van de daders.

De jongen die de laptop afpakte was ca. 14 jaar oud, ongeveer 1.60 m lang, droeg een zwarte jas, blauwe spijkerbroek, zwarte baseballpet en witte sportschoenen. De jongen had zwart, krullend aan de zijkanten kort geknipt haar. Hij rende na de laptop ontvreemd te hebben, weg in de richting van de Aquamarijnlaan en ging onder de tunnel door. Hier werd hij opgewacht door een andere jongen op een blauwe scooter. Deze jongen was ongeveer 17 jaar oud en 1.70 m lang. Hij droeg eveneens een zwarte jas met een blauwe spijkerbroek. Hij had een bol gezicht. Samen reden zij weg richting de W.A. Vultostraat. De eerste verdachte verloor bij zijn vlucht zijn zwarte baseballpet. Deze is voor onderzoek veiliggesteld.

Het team Robuust heeft deze beroving in onderzoek. Zij vraagt getuigen te bellen via het landelijk toegangsnummer politie 0900- 8844. U kunt ook contact opnemen via de meldlijn Straatroof 030 239 65 55.

Autodieven gepakt

UTRECHT Rond kwart voor tien dinsdagavond werd de politie gezonden naar de wijk Ondiep waar een aantal jongens in een gestolen auto rond zou rijden. Na enig speurwerk kwamen de agenten de jongens op het spoor. Zij renden weg van het Boerhaveplein richting de Vlierboomstraat. Een 16-jarige jongen uit Utrecht dook weg onder een auto en kon aangehouden worden. Een 17-jarige jongen uit Utrecht werd onder een andere auto aangetroffen en werd eveneens aangehouden. Een derde, 16 jaar uit Utrecht, wist in eerste instantie te ontkomen. Later kwam hij zich aan het bureau melden. Alle drie zijn voor verhoor ingesloten. De auto werd op de Pippelingstraat aangetroffen. Deze is weggetakeld. De eigenaar heeft inmiddels aangifte van diefstal gedaan bij de politie.

Diefstal uit auto

UTRECHT De politie werd dinsdagmiddag rond half zes gezonden naar de Treek waar twee jongens op een fiets bijzondere aandacht zouden hebben voor geparkeerd staande autos. Een agent zag toen hij daar aankwam twee jongens, 13 en 15 jaar uit Utrecht, op een fiets en sprak ze aan. Op het moment dat de agent van zijn motor stapte, probeerde de 15-jarige er met de fiets vandoor te gaan. Na een korte sprint kon hij aangehouden worden. Toen de agent de jongen vastpakte, gooide hij een voorwerp weg. De brandweer vond later in het water een schroevendraaier, vermoedelijk om te gebruiken bij het inbreken in autos. De jonge Utrechter verzette zich tegen zijn aanhouding. Zelfs toen hij geboeid was, probeerde hij er vandoor te gaan.

De 13-jarige jongen kon ook aangehouden worden. Hij gedroeg zich verbaal zeer agressief naar omstanders. De jongens zijn voor verhoor ingesloten aan het bureau. In de omgeving werd door getuigen een tas aangetroffen die afkomstig was uit een ingebroken auto. Deze is aan de rechtmatige eigenaar terug gegeven. De politie adviseert mensen om geen waardevolle spullen achter te laten in de auto. De gelegenheid maakt nog steeds de dief.

Vechtpartij op automarkt

UTRECHT Dinsdagmiddag rond half een vond er een vechtpartij plaats op de automarkt. De aanwezige politie haalde de groep uit elkaar. De wijkagenten trachtten te achterhalen wat er had plaatsgevonden. Er was een ruzie ontstaan tussen een 39-jarige man uit Middenbeemster, een 39-jarige man uit Nieuw Vennep en een 32-jarige man uit Hilversum. Het bleek dat de man uit Nieuw Vennep bij het achteruit rijden van zijn auto tegen het been aan was gereden van de man uit Hilversum. Hierdoor ontstond de ruzie die gepaard ging met wat geduw en getrek. De man uit Middenbeemster bemoeide zich er ook mee en had volgens getuigen een deuk geslagen in een auto.

De politie hield de man uit Middenbeemster aan en onderzoekt de ruzie.

Vervalst paspoort
UTRECHT De politie kreeg dinsdagochtend rond half twaalf de melding van de belastingdienst Utrecht dat een man vermoedelijk een vals paspoort had overhandigd. Ter plaatse aangekomen was de man reeds verdwenen. De 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd later op de Hartingstraat gezien. Hier werd hij aangehouden. Daar de man zich tegen zijn aanhouding probeerde te verzetten, hebben de agenten hem tegen het hekwerk geduwd en geboeid. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De man bekende later het paspoort gekocht te hebben voor zijn komst naar Nederland. Het paspoort is inbeslag genomen. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.