Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.50 uur
Poging kratten stelen mislukt

DEN DOLDER Op de Paduaweg is dinsdagmorgen tegen tien uur een 22-jarige jongeman aangehouden. De man had geprobeerd gestolen kratten in te leveren.

Winkelpersoneel zag dat de man twee kratjes wegnam en wilde hem aanhouden. De man probeerde weg te rennen maar het winkelpersoneel was sneller dan hij. Hierop bedreigde de man de mensen die hem aanhielden. De politie nam de man mee naar het politiebureau. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden.

Verkeerscontroles

BINNENSTICHT Op dinsdag 27 maart heeft de politie op meerdere plaatsen in district Binnensticht verkeerscontroles uitgevoerd.

In Driebergen-Rijsenburg werd in de ochtenduren een snelheidscontrole uitgevoerd op de Traaij en in de middaguren op de Hoofdstraat. Van acht tot negen uur werden op de Traaij 346 voertuigen gecontroleerd. 21 Bestuurders reden sneller dan was toegestaan en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u. Van kwart over een tot drie uur werd de snelheid van 820 voertuigen op de Hoofdstraat gemeten. Twee bestuurders reden sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 km/u.

Van een tot drie uur in de middag werd op de Utrechtseweg in De Bilt de snelheid van 750 voertuigen gemeten. 45 Bestuurders reden sneller dan de toegestane 80 km/u en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 128 km/u.

Van twee uur tot drie uur in de middag hield de politie in Bilthoven op de 1e Brandenburgerweg een verkeerscontrole. Van de 496 voertuigen die passeerden, reden 17 bestuurders sneller dan de 50 km/u die is toegestaan en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u. 16 Bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Verder werd tijdens de verkeerscontrole een man aangehouden voor verboden wapenbezit (wapenstok) en een andere man in verband met een openstaande gevangenisstraf van 7 maanden.

In Zeist werd van kwart over elf en half een in de middag op de Utrechtseweg de snelheid gecontroleerd. Van de 1283 passanten werden er 66 bekeurd omdat zij sneller reden dan was toegestaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

In Bilthoven werd van twee tot half vijf in de middag op de provinciale weg N 234 een gordelcontrole gehouden. Van de 434 gecontroleerde passanten droegen er zes geen autogordel en een persoon geen helm.

Verkeersongeval

ZEIST Op dinsdagmiddag 27 maart omstreeks vier uur vond op de Driebergseweg een aanrijding plaats tussen twee automobilisten.

Een 55-jarige vrouw uit Zierikzee, komende uit de richting Driebergen, moest remmen voor de personenwagen die voor haar in het verkeer stilstond. De inwoonster van Zierikzee botste hierbij op een 64-jarige vrouw uit Leersum die voor haar reed. De 64-jarige vrouw liep bij de aanrijding nekklachten op.