Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen, 10.00 uur
Twee overvallen opgelost

MAARSSEN - Politie en justitie denkt met de aanhouding van een 20-jarige man uit Maarssen twee gewapende overvallen op het Wizzl-kantoor van het N.S.station in Maarssen te hebben opgelost. Drie andere inwoners uit Maarssen werden in verband met de overvallen ook aangehouden. Een 16-jarige en een 19-jarige op verdenking van medeplichtigheid en een 35-jarige op verdenking van heling. Bij de overvallen, gepleegd op 4 en 14 maart van dit jaar, werd onder bedreiging van wapens onder meer geld, treinabonnementen en telefoonkaarten buit gemaakt.

De politie kreeg zicht op een mogelijke verdachte na een uitgebreid recherche- en sporenonderzoek. Mede aan de hand van videobeelden die waren gemaakt tijdens de twee overvallen en met belangrijke aanvullende informatie van een wijkagent, kwam de politie op het spoor van de naar later bleek 20-jarige hoofdverdachte.

Echter de man beschikte niet over een vast woonadres en pas na langdurig zoeken kon hij getraceerd worden. Op maandagavond 19 maart jongstleden werd hij na een geslaagde volgactie vervolgens op de Ruimteweg in Maarssen aangehouden in een auto bij de 19-jarige verdachte. In de auto werd een alarmpistool aangetroffen, maar dit wapen bleek niet gebruikt te zijn bij een van de overvallen. Na onderzoek in een woning waar de 20-jarige zich had weten schuil te houden, werd de 35-jarige bewoner eveneens aangehouden. In de woning werden namelijk enkele abonnementen en telefoonkaarten aangetroffen.

Een klein deel van het buit gemaakte geld is teruggevonden. De rest ging op aan kleding en sieraden en is door de politie inbeslaggenomen. De 19- en 20-jarige verdachte zijn afgelopen donderdag 22 maart voorgeleid bij de officier van justitie en op last van de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De 16-jarige verdachte werd afgelopen maandag 26 maart aangehouden en zit voorlopig vast. Het onderzoek wordt voortgezet.

Inbraak fietsenwinkel

MIJDRECHT Op dinsdag 27 maart werd de politie gemeld, dat er werd ingebroken in een fietsenwinkel aan het Burgemeester Haitsmaplein. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf troffen, omstreeks half zes in de ochtend, een vernielde ruit van de winkel aan. Uit de etalage van de winkel werd een blauwe mountainbike van het merk Koga Miyata weggenomen.

Controle geslotenverklaring

WOERDEN Op dinsdag 27 maart werd door de politie een controle gehouden op het negeren van de geslotenverklaring die geldt op de `s Gravensloot. Er werd gecontroleerd van half acht tot half negen in de ochtend.

Tijdens de controle werden 24 bestuurders bekeurd die zich niet hielden aan het inrijverbod. Tevens werden drie bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Te snel rijden, rijbewijs ingevorderd

PAPEKOP Op dinsdag 27 maart zag de politie omstreeks kwart voor drie in de middag, een personenauto met zeer hoge snelheid over de Papekopperstraatweg rijden. De politie volgde met een onopvallend voertuig, welke met videoapparatuur was uitgerust, de bewuste auto.

Tijdens het volgen bleek de bestuurder met zijn voertuig 138 km/h te rijden terwijl ter plaatse 80 km/h is toegestaan. De automobilist werd staande gehouden. Het betrof een 44-jarige inwoner van Oudewater. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Tanken zonder betalen
BREUKELEN Op dinsdag 27 maart werd omstreeks tien over half zeven in de avond een 35-jarige inwoner van Breukelen aangehouden als verdacht van diefstal van benzine. De verdachte had getankt bij een tankstation aan de rijksweg A2 ter hoogte van Breukelen. Personeel van het tankstation had de man afgelopen tijd al meerdere malen zien tanken bij het station zonder dat hij daarvoor afrekende.

De verdachte werd door het personeel hierop aangesproken en werd opgehouden terwijl de politie werd gewaarschuwd. Deze hield de verdachte aan. De verdachte ontkende de diefstallen en werd ingesloten aan het politiebureau.

De verdachte zou de afgelopen tijd voor enkele honderden guldens aan brandstof getankt hebben zonder daarvoor te betalen. De politie onderzoekt de zaak.