Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.15 uur
Rijden onder invloed

LEUSDEN In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 maart heeft de politie omstreeks half drie op het Flankement een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Uit de blaastest bleek dat de 63-jarige bestuurder uit Leusden teveel gedronken had. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat de man 0,65 promille in zijn bloed had. Hij kreeg een transactie van 410 gulden uitgereikt en een rijverbod van een uur.

Man biecht meerdere auto-inbraken op

AMERSFOORT Op dinsdag 27 maart omstreeks acht uur werd de politie naar de Torenstraat gestuurd. Toen de politie arriveerde zag zij dat omstanders een 29-jarige man uit Soest vasthielden. Volgens de omstanders zou deze man hebben ingebroken in een auto. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar biechtte hij naast deze auto-inbraak, nog een aantal andere auto-inbraken op en een fietsendiefstal. De man is in verzekering gesteld.

Aantreffen hennepkwekerij

AMERSFOORT De politie kreeg dinsdagmiddag rond kwart over twee de melding dat er vreemde dingen gebeurden op de Vasco da Gamastraat. Ter plaatse trof de politie een opengebroken woning aan. Met toestemming van familie ging de politie naar binnen en trof op zolder een hennepkwekerij met 400 planten aan. Toen de 24-jarige bewoner thuis kwam en bevestigde dat de kwekerij van hem was, werd hij aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.