Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.15 uur
Verkeerscontroles Houten

HOUTEN Door de politie werden op dinsdag 27 maart op 2 plaatsen in Houten verkeerscontroles gehouden. Op de Utrechtseweg werd gecontroleerd op bestuurders die het rode licht negeerden. Tussen kwart voor acht en kwart over acht werden 5 bestuurders bekeurd die het rode verkeerslicht negeerden.

Vanaf half negen tot kwart over negen werd gecontroleerd op de Molen op het gebruik van de autogordel. Bij deze controle werden 15 bestuurders bekeurd die de autogordel niet droegen.

Aanrijding letsel

NIEUWEGEIN Op dinsdag 27 maart vond op de Structuurbaan een aanrijding plaats omstreeks half drie, waarbij de bestuurder gewond raakte. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Bilthoven, reed met zijn auto over de Structuurbaan en kwam uit de richting van de Blokhoeve.

Door onduidelijke oorzaak raakte de man de macht over het stuur kwijt en reed met zijn auto tegen een verkeerslicht aan. Het slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar het Antonius ziekenhuis. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.

Brom-/snorfietscontrole

NIEUWEGEIN/HOUTEN/IJSSELSTEIN Op dinsdag 27 maart werd door de politie van district Lekstroom, in samenwerking met het Scooterteam van de Politie Regio Utrecht, op drie locaties in het district gecontroleerd. De controles gericht op brom-/snorfietsen werden gehouden van 07.00 uur tot 14.30 uur.
Tijdens de controles werden 98 bestuurders van brom-/snorfietsen gecontroleerd. Er werden processen-verbaal opgemaakt voor: Te veel vermogen 22 keer
Geen verzekering 2 keer
Geen gele/oranje plaat 8 keer
Geen helm 13 keer
Geen certificaat 7 keer
Vals framenummer 2 keer
Er werd gecontroleerd in IJsselstein op de Randdijk, in Nieuwegein op de Schakelstede en in Houten op de Utrechtseweg.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN Op woensdag 28 maart werd omstreeks tien voor half een in de nacht, door de politie een automobilist gecontroleerd op de Symfonielaan. De bestuurder, een 46-jarige Belg, bleek alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden en vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalyse bleek hij 1,7 promille aan alcohol in het lichaam te hebben.

Door de Officier van Justitie werd beslist dat de verdachte een boete moest betalen van f 1650,-. De verdachte kon maar een deel van het bedrag betalen en zal in de loop van woensdag het gehele bedrag voldoen. De auto is in afwachting daarvan in bewaring genomen door de politie.

BENSCHOP Op woensdag 28 maart werd omstreeks kwart voor twee in de nacht, een 42-jarige inwoner van Lopik met zijn auto gecontroleerd op het Dorp. De man bleek alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Aan het bureau bleek uit de ademanalyse dat de verdachte 1,5 promille aan alcohol in het lichaam had. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.