PERSBERICHT

Contact:
Steijger.communicatie
Tel: 036 5235330
Fax: 036 5235331

SCARLET TELECOM VOORDELIGSTE CARRIER SELECT

· Bedrijf hekelt KPN prijsvergelijking

Lelystad, 28 maart 2001 - Scarlet Telecom, de snelst groeiende telecom aanbieder van Nederland, hekelt de bewering van KPN Telecom dat bellen via carrierselect bedrijven per definitie duurder is. KPN Telecom probeert middels een mailing (op carrierselect overgestapte) klanten ervan te overtuigen dat zij met haar starttarief de voordeligste telecomaanbieder zou zijn.

In het geval van Scarlet Telecom gaat dit echter niet op, omdat zij dezelfde starttarieven hanteert als KPN Telecom.

"Momenteel vragen een aantal carrierselect bedrijven een starttarief dat aanzienlijk hoger is dan de 10 cent van KPN, wat inhoudt dat je minimaal 10 minuten moet bellen, voordat je ook maar een cent bespaart", zegt Paul Gelderloos, CEO van Scarlet Telecom . "Wij berekenen echter dezelfde starttarieven als KPN, waardoor Scarlet Telecom het enige grote carrierselect bedrijf in Nederland is, waar mensen besparen vanaf belminuut
1."


"Het is echter ook ongelofelijk dat een ex-monopolist, en nog steeds grotendeels staatsbedrijf, weg kan komen met dit soort concurrentie vervalsende praktijken" aldus Gelderloos, "KPN Telecom beschikt namelijk over nauwkeurige gegevens welke klanten gebruik maken van de diensten van de concurrentie."

Over Scarlet Telecom:
Scarlet Telecom is toonaangevend op telecomgebied en kent diverse disciplines: ADSL, internet hosting, telefonie, faxbroadcasting en Carrier Pre-Select. Met Carrier Pre-Select verlopen alle telefoongesprekken automatisch via Scarlet 1650.

Scarlet Telecom is sinds 1992 actief op de Nederlandse telecommarkt. Recentelijk werd in België de eerste buitenlandse vestiging geopend.. Het bedrijf startte haar internet-activiteiten in 1995 met de acquisitie van GlobalXS BV. In 1999 werd zij een onafhankelijke en geïntegreerde internet/spraak aanbieder die zich vooral richt op het MKB en de top van de particuliere markt. Hiertoe werd ook de zakelijke internetprovider Cybercomm aangekocht. Scarlet Telecom werkt uitsluitend met
top-kwaliteitsleveranciers; de kwaliteit van haar dienstverlening wordt in diverse recente testonderzoeken geprezen. Naast het management zijn de Venture Capital firma's Nesbic CTE Fund en Egeria BV aandeelhouders van Scarlet.