Nieuw Master's Programma in Financieel Management bij Rotterdam School of Management

Rotterdam, 28 maart 2001 - De Rotterdam School of Management (RSM) start in september 2001 een nieuwe "Master's" opleiding op het gebied van financieel management.

Deze nieuwe opleiding is bedoeld voor jonge professionals die een carrière ambiëren in de financiële wereld. Voorbeelden zijn functies in corporate finance, op de financiële markten, als financiële beslissers in ondernemingen, in risicoanalyse of als manager van financiële diensten. Het is een voltijds programma dat 12 maanden duurt. De voertaal is Engels.

Tijdens de opleiding zullen de deelnemers een buitenlandse studiereis ondernemen waarin ze een kijkje kunnen nemen achter de schermen van de financiële wereld en de belangrijkste spelers daarin. Het aantal deelnemers is maximaal 30. Zowel docenten als deelnemers worden geselecteerd uit verschillende landen om het internationale karakter van de opleiding te garanderen.

Het initiatief voor deze nieuwe Master's opleiding komt van drie organisaties van de Erasmus Universiteit. Het Erasmus Center for Financial Training (ECFT), het Rotterdam Institute for Financial Management (RIFM) en RSM, de Erasmus Graduate School of Business, sloegen de handen ineen om deze opleiding te ontwikkelen. Volgens de initiatiefnemers voorziet de opleiding in een behoefte in de markt aan financieel specialisten die op hoog niveau kunnen opereren.

Volgens Dr. Jaap Spronk van het ECFT is het Master in Financial Management Program een uitdaging voor zowel de deelnemers als de docenten. "We gaan complexe financiële besluitvormingsprocessen behandelen in een dynamische setting. In een resultaatgerichte omgeving maken de deelnemers zich niet alleen de financiële theorieën eigen, maar leren ze ook om te gaan met specifieke problemen in de besluitvorming."

Naast het conceptuele lesmateriaal zijn er vele workshops waarin de deelnemers "hands-on" ervaring opdoen met state-of-the-art methoden en technieken voor financiële beslissingen. Het programmacurriculum zorgt ervoor dat praktijk en theorie nauw met elkaar verweven zijn. Om een hoog managementniveau te garanderen, zal de nadruk liggen op besluitvorming. Aan het einde van de opleiding werken de deelnemers aan een project om de nieuwe kennis en vaardigheden toe te passen op een concrete financiële opdracht.



-PAGINA 2 VAN 2-

Op 9 april a.s. wordt in Rotterdam een voorlichtingsbijeenkomst gehouden over het Master's in Financial Management Program (MFM). Aanmelding voor deelname aan de opleiding sluit 15 juni 2001. Voor meer informatie kunt contact opnemen met RSM Admissions via e-mail: admissions@rsm.nl # # #
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jacqueline van Marle of Zita Schwab
Afdeling RSM Marketing and Communications
Tel: 010 - 408 22 22; Fax: 010 - 452 95 09
e-mail: jmarle@rsm.nl mailto:jmarle@rsm.nl> of zschwab@rsm.nl

N.B. Een Engelstalige versie van dit persbericht is beschikbaar.

De Rotterdam School of Management (RSM) is de gerenommeerde business school van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De RSM stelt zich ten doel een "center of excellence" te zijn op het gebied van internationale managementopleidingen. Wereldwijd staat de RSM bekend als een zeer internationale en innovatieve business school. Al geruime tijd behoort de RSM tot de beste business schools van de wereld. Naast de gerenommeerde MBA programma's biedt de RSM een scala aan op maat gesneden in-company opleidingen, en open-enrollment management cursussen voor professionals in het bedrijfsleven en in de publieke sector.