Provincie Drenthe

GS-besluitenlijst d.d. 27 maart 2001



Nummer Openbaar Onderwerp Advies Beslissing GS
6.1/RW Ja Verklaring van geen bezwaar ex artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening; uitbreiding bedrijventerrein Drogteropslagen, gemeente De Wolden.

1. De verklaring van geen bezwaar verlenen.
2. Een landschappelijke inpassing verlangen op basis van een door de provincie op te stellen beplantingsplan.

3. De gemeente wijzen op een passende bestemming en aandacht vragen voor de renovatie van de voormalige agrarische bebouwing.
4. De gemeente erop wijzen dat deze uitbreiding beschouwd moet worden als eindplaatje.

Conform, maar brief retour college, 3 april 2001. 6.2/Bo Ja Project Bedreven bedrijven.

1. Instemmen met het financieringsvoorstel voor dit project (zie ook bijgevoegde jaarlijkse verdeelsleutel) en de Dienst Landelijk Gebied de provinciale bijdrage toezeggen.

2. Instemmen met de bijdrage van f 30.000,-- uit het krediet Duurzame landbouw.

Conform.
6.3/WK Ja Beleidsregel Bewegwijzerings- en aanduidingsbeleid naar niet-geografische bestemmingen langs provinciale wegen.
1. De nota Bewegwijzeringsbeleid naar en aanduidingsbeleid van niet-geografische bestemmingen op wegen in beheer bij de provincie Drenthe vaststellen, vastleggen in een beleidsregel en deze bekendmaken.

2. Het verlenen van een algemene ontheffing aan de ANWB op grond waarvan zij objectbewegwijzering mag (doen) plaatsen.

Conform.
6.4/RW Ja Wijzigingsplan Heetharen; gemeente Aa en Hunze. Het wijzigingsplan niet goedkeuren. Conform.
6.5/RW Ja Gemeente Coevorden; bestemmingsplan Kerkweg-Zuid 2, Steenwijksmoer

1. Goedkeuring onthouden aan gedeelten van de plankaart (gelijk aan zeven bouwkavels) zoals dat in rode omlijningen op de plankaart is aangegeven.

2. Voor het overige het bestemmingsplan goedkeuren.
Conform.
6.7/RW Ja Concept IPO-standpunt bestuurssamenstelling en financiering waterschappen. De concept-IPO-brief aan de staatssecretaris van verkeer en waterstaat over bestuurssamenstelling en financiering waterschappen ter bespreking voorleggen aan de Provinciale Commissie voor het Omgevingsbeleid op 27 april en de Statencommissie Milieu, Water en Groen (MWG) op 7 mei. Conform.
6.9/CW Ja Subsidieverzoek thematentoonstelling Groeten uit Grolloo.
1. In afwijking van de subsidieregelingen bij wijze van uitzondering een subsidie verlenen van ten hoogste f 15.000,-- in de promotiekosten van de activiteit.

2. De subsidie ten laste brengen van het krediet Ontwikkeling toerisme en recreatie, het krediet Activiteiten kunst en cultuur en Kosten externe betrekkingen,
ieder voor f 5.000,--.

Conform, maar uit post Onvoorzien.
6.11/Ec Ja Projectplan Vaarrouteboekje Varen door de tuin van Nederland, een route door Overijssel, Drenthe en Gelderland.
1. Meewerken aan de interprovinciale ontwikkeling van dit projectplan, waarbij per projectfase zal worden bepaald of en in hoeverre voor de realisatie hiervan een financiële bijdrage beschikbaar wordt gesteld.

2. Voor de realisatie van fase 1, de uitgave van een Nederlandstalig vaarrouteboekje Drenthe-Overijssel- route, een provinciale bijdrage beschikbaar stellen van f 25.000,-- ten laste van het krediet Ontwikkeling toerisme en recreatie.

Conform.
6.13/BJC Ja Agenda vergadering provinciale staten op 18 april 2001.
1. De conceptagenda voor de vergadering van provinciale staten op 18 april vaststellen.

2. De agenda en oproep voor de vergadering (doen) verzenden.
Conform.

Akkoordstukken

Geen opmerkingen.

Mededelingen

Geen.