AutoRai

28-3-2001

Tien jaar Nationale Autopas

De Nationale Auto Pas viert in mei van dit jaar haar 10-jarig bestaan. Het systeem waarmee een betrouwbare kilometerhistorie van vrijwel iedere auto wordt opgebouwd omvat inmiddels 50 miljoen tellerstanden van 7 miljoen auto's.

Nationale Auto Pas bestaat 10 jaar
De Nationale Auto Pas viert in mei van dit jaar haar 10-jarig bestaan! Een goed moment om stil te staan bij de resultaten en het belang voor de consument en bedrijfsleven.

Wat is de Nationale Auto Pas ook al weer?
De Nationale Auto Pas is een systeem dat kilometertellerstanden registreert van autos. Dat gebeurt door onder andere door autobedrijven, die de auto verhandelen, onderhouden, taxeren, APK-keuren, noem maar op. Vrijwel alle tellerstanden komen terecht in een databank. Door deze registratie is eenvoudig na te gaan of de tellerstand van een auto overeenkomt met de werkelijkheid.

Het belang voor de klant en het autobedrijf
De Nationale Auto Pas geeft een helder inzicht in het kilometerverleden van de auto, waardoor het terugdraaien van kilometertellers wordt voorkomen. De koper van een gebruikte auto, en dat is óók het autobedrijf die een auto inruilt, krijgt daarmee zekerheid over de juistheid van het aantal gereden kilometers. Het is immers voor de koper uiterst belangrijk om te weten dat de kilometers op de teller ook èchte kilometers zijn. De klant, die met zijn auto bij één van de deelnemende bedrijven langs gaat, kan de kilometerstand laten controleren en op verzoek een bewijsdocument in de vorm van een kilometercertificaat aanvragen.

Een groot succes!
NAP heeft in 10 jaar tijd een belangrijke positie verworven in de Nederlandse autobranche. Organisaties als ANWB, BOVAG en RAI Vereniging zijn vanaf de start actief betrokken en hebben de uitbouw krachtig ondersteund. Alle professionele autobedrijven in Nederland nemen deel aan de Nationale Auto Pas. Voor hen is het een onmisbaar stuk gereedschap geworden bij inruil en historiebepaling van autos. Per jaar worden 9 miljoen tellerstanden toegevoegd aan het bestand, dat thans 50 miljoen tellerstanden bevat. Er zitten 7 miljoen autos in de databank, waarmee gezegd kan worden dat vrijwel alle autos in Nederland met één of meerdere standen bekend zijn. En dat is een belangrijke zekerheid voor de klant!

Nationale Auto Pas op het web
Op de website van de Nationale Auto Pas, www.autopas.nl, kan iedereen de deelnemende autobedrijven opvragen. Verder geeft de site informatie over de ontwikkelingen en de werking van de Nationale Auto Pas.