Politiebericht Flevoland: Gehele regio 28-03-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Veel sleutels gevonden
ZEEWOLDE Op het politiebureau van Zeewolde zijn de afgelopen weken veel gevonden sleutels afgeleverd; autosleutels, fietssleutels en huissleutels. Mocht u uw sleutels missen, kom dan even langs op het politiebureau en kijk of uw sleutels erbij zitten.

Diefstal uit woning
ALMERE Twee nog onbekende mannen hebben uit een woning aan de Wessel Ilckenstraat een laptop gestolen. Een man belde aan en zei dat hij naar het toilet moest. Hij drong binnen, ging eerst inderdaad naar het toilet en nam bij het verlaten van de woning een laptop mee. Op dit moment waren drie kinderen van 8, 9 en 13 jaar thuis. Een tweede man heeft al die tijd voor het huis gestaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aanhouding na vechtpartij
ALMERE De politie heeft dinsdagnacht op het Noordeinde een 47-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van mishandeling. De man raakte betrokken bij een ruzie en gaf een 40-jarige stadsgenoot een klap in het gezicht. De 47-jarige is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Brand in vuilniswagen
DRONTEN Dinsdagochtend is aan de Handelsweg om nog onbekende reden een brand ontstaan in een vuilniswagen. De bemanning van de vuilniswagen wilde niet riskeren dat de wagen uitbrandde en kiepte de inhoud van de vuilniswagen eruit. Hierdoor werd de wagen gespaard. De brandweer heeft vervolgens de brand geblust.

Aanhouding bezit drugs
DRONTEN De politie heeft dinsdagavond op De Zuid een 34-jarige Lelystedeling aangehouden voor het bezit van drugs. De man bleek 0,25 gram cocaïne en 1 gram heroïne bij zich te dragen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel
URK Dinsdagavond heeft zich op het Wagenpad een aanrijding voorgedaan. Een 19-jarige Urker fietste over het voetpad tussen de Trintel en het Wagenpad. Bij het oversteken van de weg zag hij de 38-jarige automobilist uit Urk over het hoofd. Een aanrijding was onvermijdelijk. De fietser is met lichte verwondingen aan het hoofd ter controle overgebracht naar zijn huisarts.

Straatroof
LELYSTAD Een 63-jarige man is dinsdagavond de dupe geworden van een straatroof. Hij stapte in de Voorstraat in zijn auto en wilde het portier dichtdoen toen hij opeens bij zijn hoofd werd gepakt en een klap kreeg. Vervolgens werd hij beroofd van zijn tas. De politie heeft een onderzoek ingesteld.