Politiebericht Groningen: Diverse 28-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 28 maart 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Stadskanaal: dieseldieven gepakt
Dinsdagavond zijn drie Poolse inzittenden van een auto aangehouden op verdenking van diefstal van diesel en het vernielen van een slang van een wasplaats bij een benzinestation aan de Steenhouwer in Stadskanaal. De drie mannen (19, 20 en 22) waren gesignaleerd door een voorbijganger bij de benzinepomp. De politie die aan de hand van het signalement uitkeek naar de betreffende auto waarin ze zich verplaatsten trof het drietal korte tijd later aan op de Navolaan in Stadskanaal. In de auto hadden ze een jerrycan vol met diesel staan. Tevens trof de politie een gedeelte van de hogedrukslang aan die ze vermoedelijk buit hadden gemaakt bij het eerdergenoemd benzinestation Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Winschoten: Voetganger geschept; automobilist rijdt door Een onbekende automobilist van een rode Opel kadett met opvallend gele velgen, is dinsdagmiddag doorgereden, nadat hij omstreeks 16.00 op de Sint Vitusholt in Winschoten een 12-jarige jongen uit Winschoten had geschept toen deze op een damesfiets de weg overstak richting Dwingeloweg. De automobilist heeft de knaap nog wel uitgescholden, maar is direct daarna weggereden zonder zich bekend te maken en zonder zich over de jongen te bekommeren die zware verwondingen had opgelopen tengevolge van de botsing. Tevens was zijn fiets totaal vernield. De politie verzoekt eventuele getuigen die iets over het ongeval kunnen zeggen of over de identiteit van de dader zich in verbinding te willen stellen met de politie in Winschoten, telefoon 0900-8844. Het zou gaan om een man van rond de 20 jaar oud met een kaal hoofd.

Zuidhorn: autos opengebroken
Maandagnacht zijn in Zuidhorn diverse bestelautos opengebroken. Vrijwel uit alle autos is gereedschap weggenomen. Op de Heemskerkstraat betrof het een auto van het Waterbedrijf. Hieruit is een aggregaat meegenomen. Op de Karel Doormanstraat stond de bestelbus naast een woning op de oprit. Hieruit is een compressor en de autoradio weggehaald. Op de Jellemaweg is het slot van het rechterportier vernield. Uit de auto worden twee boormachines vermist en de autoradio. Het achterraam van een bestelauto die geparkeerd stond op de Boslaan is vernield , waarna men twee cirkelzagen heeft meegenomen Op de Holtweg bij een wooninrichtingszaak zijn drie bedrijfswagens opengebroken.. Daaruit worden twee boormachines en een compressor vermist. Uit een auto aan het Van Wassenaarplein werden cameras meegenomen, hetgeen voor de eigenaar een emotionele schok betekende. De eigenaar was maandagnacht juist vader geworden en had de eerste beelden op deze cameras vastgelegd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Delfzijl: snelheidscontrole
Op de Poortweg in delfzijl zijn dinsdagmorgen 392 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 44 te hard. De hoogst genoteerde reed 73 km/u waar maximaal 50 was toegestaan.

Veendam: transporttank slaat om
Vermoedelijk door een te hoge snelheid is dinsdagmiddag op de Sorghvlietlaan in Veendam een transporttank achter een tractor omgeslagen. De 23-jarige chauffeur reed door een flauwe bocht naar rechts, waarbij de tank plotseling begon te slingeren en direct daarna omsloeg. Een bergingsbedrijf heeft het geheel weer overeind gezet. Dit nam enkele uren in beslag. Het verkeer is door middel van borden omgeleid.

Groningen: winkeldiefstal
In een warenhuis aan de Herestraat werd dinsdagmiddag een 32-jarige stadjer aangehouden. Hij bleek op heterdaad betrapt te zijn door een beveiligingsmedewerker toen hij een tweetal broeken wegnam. Aan het bureau werd de man gehoord en ingesloten voor het verdere onderzoek.

Groningen: straatroof
Passerende agenten werden dinsdagavond op de Oude Boteringestraat aangesproken door een 41-jarige man uit Norg. Hij bleek op straat te zijn beroofd van zijn linnen schoudertas. Twee mannen op een bromscooter hadden de tas van zijn schouder gerukt en waren vervolgens weggereden. Het slachtoffer belandde daarbij op de grond en liep een schouderfractuur op. Hij moest met een ziekenauto naar het ziekenhuis. In de tas bleken alleen administratieve bescheiden te zitten.

Groningen: doorrijder na ongeval
Op het Emmaplein hield de politie dinsdagnacht een 34-jarige man uit Assen aan. Volgens getuigen had de man op het Emmaplein een Essent electriciteitshuis omver gereden, waardoor de straatverlichting was uitgevallen. De verdachte had zijn auto vervolgens bij het NS station geparkeerd waarbij hij ook nog in aanraking kwam met een fietsenrek. Nadat hij zijn voertuig had achtergelaten liep hij richting het Zuiderdiep. Toen de man was aangehouden bleek hij alcohol te hebben gebruikt. Een blaastest wees uit dart de man ruim 1.3 promille alcohol in zijn bloed had. De auto is weggesleept, terwijl de man met een boete en een rijverbod het bureau weer mocht verlaten.

Groningen: celstraf voor geldboete
Op het Hoendiep nabij de Poffert heeft de politie dinsdagnacht een 27-jarige man uit Zuidbroek opgepakt. Getuigen zagen dat de man al slingerend richting Enumatil reed. Bij de Kinderverlatenbrug troffen agenten de verdachte aan. De band van het voorwiel van zijn auto bleek lek te zijn, waardoor de man vermoedelijk slingerend had gereden. Wel bleek dat de verdachte nog een geldboete had openstaan. Hij kon deze niet betalen en is daarop ingesloten.

Groningen: heling van kleding
Op de Vismarkt heeft de politie dinsdagmiddag drie mannen aangehouden. Getuigen waarschuwden de politie dat de verdachten probeerden kleding te verkopen. Toen agenten een onderzoek instelden bleek een van de verdachten, een 44-jarige Groninger, een tas met vermoedelijk gestolen kleding te hebben. Hij verklaarde de tas te hebben gevonden. De drie verdachten werden meegenomen naar het bureau voor het afleggen van een verklaring. Na verhoor zijn de heren de straat weer opgestuurd.

Groningen: controle bromfietsen
Dinsdagochtend heeft de politie op de Friesestraatweg een controle op bromfietsen gehouden. Enkele tientallen voertigen werden gecontroleerd op de technische staat van onderhoud. Tegen twintig bestuurders is proces verbaal opgemaakt voor technische gebreken, niet dragen van een helm, geen verzekering en geen bromfietscertificaat. Twee bromfietsen zijn voor nader onderzoek aan het bureau geplaatst.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.