Tridion introduceert Software Partner Framework

Samenwerking met belangrijke softwareleveranciers voor levering van complete e-business oplossingen

Amsterdam, 28 maart 2001 - Tridion, toonaangevende leverancier van software voor webcontent management, introduceert het Software Partner Framework. Dit is een uitgebreid programma waarin de software voor het beheer van XML-webcontent wordt gecombineerd met een pakket aanvullende e-business applicaties.

Tridion DialogServer, dat een onafhankelijke, op componenten gebaseerde architectuur heeft, maakt gebruik van open internetstandaards zoals XML, COM+ en JAVA. Hierdoor kan Tridion DialogServer naadloos worden geïntegreerd met andere enterprise software. Omdat Tridion zich richt op de ontwikkeling van kant-en-klare standaardintegratie, kunnen klanten hun bedrijfskritische content gemakkelijk creëren, beheren en inzetten op verschillende e-business applicaties en platforms.

"Wij hebben ons bij de productontwikkeling volledig gericht op het beheer van XML-webcontent", zegt Jouk Pleiter, President van Tridion. "We zijn ons ervan bewust dat contentbeheer slechts één cruciaal onderdeel vormt van de infrastructuur van e-business software. Daarom willen we Tridion DialogServer integreren met de belangrijkste software voor e-business. Omdat wij kant-en-klare standaardintegratie leveren, kunnen klanten hun e-business strategie sneller implementeren en met een snellere time to market voor online bedrijfsactiviteiten."

Jeffrey Mann, Vice President bij International Electronic Business Strategies, onderdeel van META Group: "Het beheer van bedrijfscontent vraagt een aantal verschillende oplossingen om aan alle vereisten te kunnen voldoen. Tridion probeert niet alles voor iedereen te regelen, maar bouwt liever een samenhangend ecosysteem voor verwante aanbieders van oplossingen. Die benadering spreekt veel gebruikers aan."

Het Software Partner Framework van Tridion omvat de volgende categorieën e-business software:


* Content Creation Framework - Partners voor Content Creation leveren software voor het publiceren van uiteenlopende documenten in drukwerk, op het web en per e-mail.

* Content Localisation Framework - Aanbieders van Content Localisation leveren vele verschillende meertalige B2B oplossingen, waaronder technologie en services voor vertalen en lokaliseren.

* Content Syndication Framework - Content Syndication partners leveren software die klanten controle biedt over distributie en gebruik van digitale assets, zoals nieuwsberichten en beurskoersen, en die de ontvangst en het gebruik door abonnees vereenvoudigt.

* Enterprise Application Integration (EAI) Framework - EAI-partners leveren softwareproducten waarmee klanten verschillende afwijkende bedrijfssystemen naadloos kunnen integreren.

* E-commerce Framework - E-commerce technologiepartners produceren software voor het volledig beheer van online transacties, catalogusbeheer, en geïntegreerde logistieke en financiële back-end systemen.

* E-Customer Relationship Management (e-CRM) Framework - Softwarepartners in deze categorie leveren geïntegreerde systemen waarmee bedrijven afzonderlijke klanten op maat kunnen bedienen.

* Enterprise Portal Framework - Partners in Enterprise Portal Framework leveren alle services voor lidmaatschapmanagement, personalisatie, totalisering, beveiliging en integratie die nodig zijn voor het gebruik van business portals.
* Technology Foundation Framework - De partners in Technology Foundation Framework bieden verschillende platformtechnologie zoals applicatieservers, webservers, relationele databases, besturingssystemen en full text search-technologie.

Er bestaan momenteel al partnerships en vergaande samenwerkingsverbanden met verschillende leveranciers van bedrijfstoepassingen, zoals Microsoft, Verity, Oracle, iPlanet en InterShop.

Over Tridion DialogServer
Tridion's DialogServer is speciaal ontworpen voor het beheer van webcontent van wereldwijd opererende organisaties. Doordat de DialogServer volledig is gebaseerd op XML (Extensible Markup Language), kan eenvoudig mediumneutrale, gestructureerde content worden geproduceerd, gepubliceerd en beheerd. Dit is tevens mogelijk op uiteenlopende on-line kanalen en apparatuur waaronder het internet, WAP-telefoons en interactieve televisie. Dankzij de unieke functionaliteit voor 'blueprint management' kunnen bedrijven hun merknaam wereldwijd consistent on-line uitdragen en tegelijkertijd op specifieke doelgroepen gerichte versies van on-line informatie publiceren in de juiste taal en volgens de specifieke culturele normen.

Tridion DialogServer gaat uit van een platform-onafhankelijke architectuur op basis van componenten, die gebruikmaakt van open internetstandaards zoals XML, COM+ en JAVA. De open architectuur en kant-en-klare functionaliteit resulteren in een snel implementatietraject van slechts acht tot twaalf weken. Met de eenvoudig te bedienen browser-interface hebben ook niet-technische medewerkers volledige controle over het hele proces van contentbeheer.

Over Tridion
Tridion is een toonaangevende leverancier van web content management software, met als belangrijkste product Tridion DialogServer. Daarmee kunnen bedrijven efficiënt on-line informatie uitwisselen met hun klanten, partners, leveranciers en medewerkers. Met Tridion DialogServer kunnen organisaties on-line kanalen aanwenden om wereldwijde naamsbekendheid te ontwikkelen, content te lokaliseren, langdurige relaties met hun klanten aan te gaan en de concurrentiepositie te versterken. Tot de organisaties die Tridion DialogServer als basis voor hun internetactiviteiten gebruiken, behoren Scania, GE Access, Consultivity, iVenus.com, KLM, Ericsson, Intergamma, Sportweek, Wolters Kluwer en het Nederlandse Ministerie van Defensie. Tridion heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en is ook gevestigd in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, en Stockholm.